asa mi-a venit mie sa-i zic...e o combinatie intre mai multe retete....
nu am multe poze fiindca aseara cand am facut-o nu aveam aparatul la dispozitie...
P.S. pt blat m-am inspirat de la reteta diacontei., am facut mici modificari...mersi frumos dia ....f bun a iesit.....
blatul
Crema:
Glazura:
Sirop:
Blat: ( sper ca nu am gresit....este blatul facut de dia la prajitura cu cafea si portocale..)
Untul,zaharul,cacaua,cafeaua , cappucino si laptele se pun intr-un vas pe foc si se lasa sa dea doua -trei clocote.,
Se lasa la racit.Se separa ouale.Dupa ce amestecul s-a racit complet,se adauga pe rand galbenusurile.Apoi faina si praful de copt.La final incorporam albusurile batute spuma tare,amestecand incet cu o paleta.
Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasam la cuptor 25 de minute.
Crema:
Untul se freaca spuma cu zaharul pudra si apoi se adauga cappucino, se mai mixeaza sa se omogenizeze f bine. ciocolata se topeste si se amesteca cand e rece bine cu untul frecat. frisca batuta bne se adauga si ea la compozitie.
Glazura: 200 g ciocolata amaruie ( desi afost cam groasa...ajungea si 150 g) se topeste pe foc mic cu 100 ml frisca lichida si o lg de unt.
Asamblare: blatul racit l-am taiat in doua. am pus o jumatate d eblat pe platou si am insiropat bine, apoi am intins crema, am pus celalalt blat insiropat si deasupra am turnat glazura asa calda, doar cateva minute am lasat-o sa se stampere....am intins uniform si cand s-a mai racit putin am bagat prajitura la frigider pana a doua zi.
Prajitura se taie dupa preferinta si se poate orna cu frisca si felii de potocale...cum am facut eu...