Ne apucam de pregatirea tartei, cernem faina, spalam ouale, untul trebuie sa fie la temperatura camerei.
Separam galbenusurile de albusuri si adaugam zaharul peste galbenusuri. Incepem sa amestecam ingredientele, adaugam cele doua tipuri de faina si untul peste celelate ingrediente si incepem framantarea. Adaugam putina sare si apa. Framantam si vom obtine un aluat sfaramicios. Punem aluatul in folie de plastic si dam la frigider pentru 30 de minute, timp in care ne vom ocupa de crema.
Radem coaja de lamaie dar atentie sa nu ajungem la partea alba deoarece este foarte amara. Stoarcem si lamaile. Punem laptele la foc mic (aproximativ 350 ml), separat amestecam galbenusurile cu zaharul si ulterior cu amidonul, adaugam si restul de 150 ml de lapte si amestecam. La final adaugam coaja si zeama de lamaie dupa care punem pe foc peste laptele caldut. Nu lasam nesupravegheat deoarece se poate lipi. Cand are consistenta dorita o luam de e foc.
Luam aluatul din frigider, pregatim o forma de tarta o ungem cu unt si presaram faina, intindem aluatul in forma, modelandu-l si taiem surplusul. Intepam cu furculita blatul sa nu se umfle, iar deasupra asezam o foaie de pergament si fasole pe ea, pentru a pastra forma tartei. Dam la cuptor 15 min la T 180.
Scoatem tarta din cuptor si o lasam cateva minute sa se raceasca, dupa aceea punem crema. Din aluatul ramas facem un grilaj si acoperim tarta si o mai dam 15 minute la foc potrivit. Inainte sa o scoatem incercam daca si grilajul este facut, daca nu, mai lasam suplimentar.
Scoatem tarta si o lasam sa se raceasca.
Se serveste cu o lingura de inghetata, sos de ciocolata si menta/busuioc.
Pofta Buna.