Desert Boema de casa

de Ancutsa in Prajituri, 1 Iul 2018 | 2299 vizualizari

 

Prăjitura Boema ne place mult pentru pandişpanul însiropat, glazura de ciocolată, crema ganache şi floarea de frişcă. Mie mi se pare deosebită şi potrivită pentru o sărbătoare în familie.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 ouă,
  • 4 linguri de zahăr,
  • 200 g unt,
  • 10 linguri lapte,
  • 1 vârf de linguriţă sare,
  • 4 linguri (rase) cacao,
  • 7 linguri cu vârf (190 g) făină,
  • 1 plic praf de copt,
  • Pentru sirop:
  • 400 ml apă,
  • 3 linguri zahăr,
  • 1 lingură coajă de portocală ţinută în zahăr la borcan,
  • Pentru glazură:
  • 100 g ciocolată cu lapte,
  • 50 g ciocolată neagră,
  • 3 linguri lapte,
  • Pentru crema ganache:
  • 150 ml frişcă lichidă,
  • 50 g ciocolată cu lapte,
  • 50 g ciocolată neagră,
  • Pentru decor:
  • 170 ml frişcă lichidă,
  • puţină ciocolată neagră
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Boema de casa:

 

Pentru blat: se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi zahărul. Separat, se amestecă, tot cu mixerul, gălbenuşurile cu untul, laptele, praful de copt şi cacaoa. Se încorporează cu grijă albuşurile bătute spumă, apoi făina, omogenizând. Compoziţia cremoasă obţinută se toarnă într-o tavă pregătită cu foaie de copt, se dă la cuptorul preîncălzit aprox 30 de minute, la foc mic (sau până trece testul scobitorii). Se lasă la răcit.

 Pentru sirop: se pun la fiert apa, coaja de portocală şi zahărul, se lasă să fiarbă cam 5 minute, se dă de pe foc, şi se lasă la răcit.

 Se taie prăjitura în pătrate, se mută pe o tavă mare şi se însiropează.

 Pentru glazură: se pun într-un ibric ciocolatele rupte bucăţele împreună cu laptele şi se încălzeşte pe foc mic, amestecând continuu, să nu se lipească. Când începe să se topească ciocolata, se ţine ibricul un pic distanţat de flacără, pentru a nu se arde. Când glazura este legată, se lasă 5 minute la răcorit, apoi se toarnă peste prăjitură. Se dă la frigider, să se întărească un pic, pentru o jumătate de oră.

 Pentru crema ganache: se încălzeşte pe foc mic frişca lichidă (având grijă să nu fiarbă, ci doar cât să frigă la deget), se dă de pe foc, se adaugă ciocolata mărunţită şi se amestecă până se topeşte ciocolata. Se dă la frigider măcar o jumătate de oră, apoi se bate cu mixerul până devine cremoasă.

 Frişca lichidă se bate cu mixerul până devine consistentă, dar mătăsoasă.

 Pentru decor: se ornează fiecare prăjitură cu o floricică din crema ganache şi cu o floare mai înaltă din frişcă. Se dă la rece până la servire.

 

Timp de coacere: 30 min

Timp de pregătire: 1h 10min

Porţii: 16 (tava mea are 25x25 cm)

 

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/07/boema-de-casa.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Boema de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuca de cocos si crema de vanilie