Porc inecat in vin

de Furnicuti in Porc, 7 Mar 2011 | 5339 vizualizari

 

O friptura coapta la foc mic, stropita cu vin rosu, atat de frageda incat abia am putut sa o tai, pentru ca se rupea singura

 

INGREDIENTE

  • cam 1,3 kc cotlet fara os
  • 500 ml vin (cel putin)
  • 5 - 6 catei usturoi
  • cimbru uscat
  • boia dulce sau picanta
  • sare, piper
  • boabe de coriandru
  • rosmarin uscat
  • 50 g kaiser afumat (optional)

 

Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porc inecat in vin:

Cu un cutit ascutit si ingust facem mici buzunare in carne si infigem cateii de usturoi curatati si taiati pe jumatate daca sunt mari. Daca folositi si kaiser, taiati-l bucati mici, cam de dimensiunea unui catel de usturoi si procedati la fel ca mai sus. Amestecam toate condimentele intr-un bol si frecam bine cotletul cu acest amestec.

Intr-o tava incapatoare asezam carnea, tunam vinul, acoperim cu o folie de aluminiu si dam la cuptorul incins la 180 de grade. Cam dupa o jumatate de ora - 45 de minute scoatem din cuptor, stropim carnea cu sos si lasam in continuare sa se coaca. Pentru garnitura, tot acum am pus pe langa carne si niste cartofi taiati in jumatate sau sferturi. Lasam tava acoperita cam 1 ora si jumatate, iar apoi in ultima ora, lasam friptura sa se rumeneasca. Din cand in cand stropim carnea cu sosul de vin, iar daca acesta scade, completam cu vin sau apa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Porc inecat in vin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc cu ceapa.