Porc in lapte de cocos si orez cu fasole rosie

de papabundetot in Porc, 16 Noi 2013 | 5121 vizualizari

 

Imi place atat de mult gustul dat mancarii de laptele de cocos incat,l-as folosi la mare parte din preparatele mele.Astazi,asa cum veti vedea si mai jos in descrierea retetei l-am folosit atat la carne cat si la garnitura si rezultatul a fost unul spectaculos,mancarica de azi a primit multe laude de la cei dragi mie :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru carne:
  • 6-7 felii pulpa de porc
  • 200 ml lapte de cocos
  • sos soia
  • sos worchester
  • sos pimento
  • curry,
  • 2 stelute anason,
  • o foaie de dafin
  • Am folosit pentru garnitura:
  • orez basmati
  • 200 ml supa de pui
  • 1 catel mai mare de usturoi
  • curry
  • 4 cuisoare
  • 1 anason stelat
  • fasole rosie
  • ulei de rapita
  • ,lapte de cocos
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porc in lapte de cocos si orez cu fasole rosie:

Bucatile de carne le-am pus la marinat in lapte de cocos,cu sos soia,sos worchester,sos pimento,curry si le-am lasat asa cam o jumatate de ora,apoi le-am pus intr-o tava impreuna cu marinata,am adaugat anasonul stelat si frunza de dafin si le-am dat la cuptor pana s-au rumenit frumos si s-au patruns.

Intr-o cratita,am pus ulei de rapita,catelul de usturoi taiat marunt,cuisoarele,anasonul si am lasat pe foc pana cand usturoiul si-a schimbat putin culoarea,am adaugat apoi orezul si l-am lasat asa 2-3 minute sa se prajeasca,apoi am adaugat 1 lingurita de curry, 200 ml lapte de cocos si supa de pui,am dat focul foarte mic,am pus capacul si am lasat sa fiarba orezul pana cand a absorbit tot lichidul din vas.Dupa ce orezul a fost fiert,am adaugat fasole rosie din conserva careia i-am scurs apa si am si clatit-o putin.Am scurs-o bine de apa si am adaugat-o peste orez.

Am servit pulpa in lapte de cocos alaturi de orez cu fasole rosie…o explozie de arome.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Porc in lapte de cocos si orez cu fasole rosie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Porc Vietnamez