Poale`n brau (2)

de Lavinia in Dulciuri, 10 Sep 2014 | 14030 vizualizari

 

Mmmm pufoase si delicioase .Nu am poze din timpul preparii deoarece am ramas fara baterie la aparat dar va asigur ca sunt minunate!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • cca 600 g faina
  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri de zahar
  • coaja de lamaie
  • 1 cana de lapte caldut(250 ml)
  • 1 plic drojdie uscata
  • 3-4 linguri apa minerala calduta
  • 3 linguri de smantana grasa de tara
  • 1/2 lingurita de sare
  • 50 ml ulei
  • Umplutura:
  • 500 g branza de vaci
  • 1 ou mare+1 ou pentru uns
  • 5-6 linguri de zahar(dupa gust)
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic zahar cu aroma de rom
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • 150 g stafide
  • 1 lingura de gris
  • zahar pudra pentru decor
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Poale`n brau (2):

Intr-un bol incapator am amestecat 500 g faina cu sarea si zaharul.

Am dizolvat drojdia cu 1 lingurita de zahar si apa minerala calduta apoi am lasat-o la dospit pana a inceput sa se umfle.

In mijlocul fainii am facut o adancitura si am adaugat drojdia,galbenusurile,smantana la temperatura camerei,coaja de lamaie,1/2 din cantitatea de ulei si treptat din laptele caldut.

Am amestecat usor pana am obtinut o compozitie omogena, apoi am transferat aluatul pe blatul de lucru tapetat cu faina si am inceput sa framant aluatul pana am incorporat si restul de ulei .(aluatul trebuie sa fie usor moale dar nelipicios)

Am pus aluatul la dospit ,la loc caldut pana si-a dublat volumul.(1 ora)

Pentru umplutura am amestecat bine toate ingredientele iar la final am am adaugat stafidele.

Aluatul dospit l-am impartit in 15 bucati aprox egale.

Fiecare bucata am intins-o formand un patrat.

In mijlocul fiecarui patrat am pus cate 1 lingura plina de umplutura .

Am impaturit patratele (ca pe un plic) si le-am asezat apoi in tava tapetata cu hartie de copt.

Cu ajutorul unei pensule am uns fiecare placintica cu ou.

Le-am mai lasat la dospit in tava aprox 20 de minute apoi le-am bagat la cuptor la foc mic pentru 50 de minute .

Se lasa putin la racit (daca rezistati) apoi se pudreaza cu zahar si se servesc cu pofta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Poale`n brau (2)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Branzoaice