Mmmm pufoase si delicioase .Nu am poze din timpul preparii deoarece am ramas fara baterie la aparat dar va asigur ca sunt minunate!
Intr-un bol incapator am amestecat 500 g faina cu sarea si zaharul.
Am dizolvat drojdia cu 1 lingurita de zahar si apa minerala calduta apoi am lasat-o la dospit pana a inceput sa se umfle.
In mijlocul fainii am facut o adancitura si am adaugat drojdia,galbenusurile,smantana la temperatura camerei,coaja de lamaie,1/2 din cantitatea de ulei si treptat din laptele caldut.
Am amestecat usor pana am obtinut o compozitie omogena, apoi am transferat aluatul pe blatul de lucru tapetat cu faina si am inceput sa framant aluatul pana am incorporat si restul de ulei .(aluatul trebuie sa fie usor moale dar nelipicios)
Am pus aluatul la dospit ,la loc caldut pana si-a dublat volumul.(1 ora)
Pentru umplutura am amestecat bine toate ingredientele iar la final am am adaugat stafidele.
Aluatul dospit l-am impartit in 15 bucati aprox egale.
Fiecare bucata am intins-o formand un patrat.
In mijlocul fiecarui patrat am pus cate 1 lingura plina de umplutura .
Am impaturit patratele (ca pe un plic) si le-am asezat apoi in tava tapetata cu hartie de copt.
Cu ajutorul unei pensule am uns fiecare placintica cu ou.
Le-am mai lasat la dospit in tava aprox 20 de minute apoi le-am bagat la cuptor la foc mic pentru 50 de minute .
Se lasa putin la racit (daca rezistati) apoi se pudreaza cu zahar si se servesc cu pofta.