Pentru ca am modificat putin reteta initiala,ca nu ma pot abtine si-mi place riscul,am botezat-o ''Visinica''.Fiind o prajitura ciocolatoasa si destul de dulce ,am zis sa-i mai ''tai'' din elan si am adaugat si niste visine din visinata.
Blat
Crema
Ornat
Blatul : Se bat spuma tare albusurile,se adauga zaharul si se bate bine pana se topeste zaharul.Nuca o taiem marunt si o adaugam in blat.Punem hartie de copt in tava ( 41/26) si turnam compozitia .Punem tava la cuptorul preancalzit,la foc moderat cca 45 min. Se lasa la racit pana pregatim crema.
Crema :
Galbenusurile se freaca cu zaharul,cacaoa si faina,se adauga laptele si se pune pe baie de abur pana se ingroasa .Se lasa la rece cca 15 min.Separat frecam margarina sa fie spumoasa,apoi adaugam crema calduta,putin cate putin si omogenizam.La final adaugam visinele taiate marunt si scurse de zeama.Lasam la rece cca 1/2 ora.
Asamblare :
Foaia de bezea,crema si apoi ornam cu visine intregi si frisca.
Batem bine smantana de frisca cu 2 pliculete de zahar vanilat
1
nuca se poate pune si macinata,eu am preferat sa o tai marunt
2
peste albusuri punem un praf de sare
3
cand taiem prajitura folosim un cutit pe care-l trecem prin apa fierbinte
4
am desprins blatul de hartia de copt cat a fost cald
5
puteti sa inlocuiti cu alte fructe sau cu visine din compot sau de la congelator