Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
De dimineata am avut pofta de placinte cu cartofi !
Si cum pofta trebuia facuta, m-am apucat si am facut reteta, asa cum am invatat-o de la o matusa, cu ani in urma !!!
Am curatat cartofii si i-am pus la fiert, cu o lingurita de sare (eu folosesc sare de mare).
Dupa ce au fiert, i-am scurs de apa, dar apa nu am aruncat-o.
In cartofi, am adaugat sare, piper, dupa gust si cam 5 linguri de ulei si i-am pasat, pana au iesit un pireu de o consistenta medie.
Am lasat sa se raceasca cartofii si, intre timp, m-am apucat de aluat.
Intr-un bol, am pus faina unde am facut ca un cuib in mijlloc, am adaugat apa de la cartofi care apucase sa se raceasca si acum era calduta doar, am pus un plic de drojdie uscata, 1 lingurita de zahar si 10 gr de sare.
Am framantat aluatul, pana a avut o cosistenta mai moale, am pus putina faina si deasupra lui, si l-am lasat la dospit, in jur de 30 minute afara pe masa (stau la curte si este foarte cald si placut afara).
Dupa ce a dospit, l-am portionat in bile de 100 gr, l-am intins cu sucitorul si am pus o lingura de cartofi in mijloc, l-am adunat inapoi si am pus placinta cu partea strinsa, in jos, si l-am intins iarasi sa iasa o placinta pentru o tigaie cu dimensiunile de 24 cm.
Apoi m-am apucat de prajit, intr-o cana am pus ulei, si cu o pensula de silicon, am uns tigaia, am asezat placinta in tigaie si am uns placinta si deasupra, si, la aproximativ 1 minut, o intorceam.
Aceasta a fost reteta de azi. Va multumesc!
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult