Aperitiv placinte din cartofi, umplute cu sunca si cascaval

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 15 Iul 2021 | 5580 vizualizari

 

Aceste placinte sunt minunate, pot fi servite atat la micul dejun cat si la cina, calde sau reci. Merg perfect langa niste  legume proapsete, rosii, ardei, castraveti.... sau chiar cu iaurt. Merita sa le incercati.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 50 g cascaval
  • sare, piper
  • 2 oua
  • patrunjel verde
  • 200 g faina alba
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 lg ulei de masline
  • felii de sunca
  • cascaval ras
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinte din cartofi, umplute cu sunca si cascaval:

Cartofii se spala si se pun la fiert cu tot cu coaja, intr-o oala cu apa si putina sare. Cand sunt gata, se scurg de apa, se lasa sa se raceasca apoi se curata de coaja. Se poate face aceasta operatiune inainte cu o zi.

Se dau cartofii prin razatoarea cu gauri mari. Cascavalul se da pe razatoarea cu gauri mici si se pune peste cartofi. Se adauga sare si piper dupa gust. Separat se bat ouale ca pentru omleta, se adauga patrunjelul verde tocat, se amesteca apoi se toarna peste cartofi. Se adauga si o lg de ulei de masline. Se amesteca bine totul cu o spatula. La final se adauga faina si praful de copt. Se omogenizeaza bine.

Se pune tigaia pe foc si se stropeste usor cu putin ulei. 

Cu mainile ude se ia din compozitia de cartofi, se pune in tigaie si se intinde apasand cu degetele, astfel incat sa acoperim suprafata tigaii. Se pune cascavalul ras si sunca. Se ia o alta bucata din aluat, se asaza peste sunca si se intinde cu ajutorul degetelor, astfel incat sa se acopere toata suprafata placintei de dedesubt.

Se lasa in jur de 3-4 minute la foc mediu sa se coaca, apoi se intoarce placinta cu o spatula lata. Se lasa si pe partea cealalta sa se rumeneasca, eventual o mai intoarcem inca o data daca este nevoie. 

La fel se procedeaza si cu restul compozitiei. In functie de cat de mari se fac placintele, se vor obtine mai multe sau mai putine.

Se scot pe o farfurie, se taie in patru daca sunt prea mari ori se lasa asa intregi.

Se servesc cu rosii, castraveti sau cu ce vreti voi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinte din cartofi, umplute cu sunca si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slimline Barista

- 400 lei
1699.99 lei
1299.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 700 lei
1499.99 lei
799.99 lei

COMENTARII (14)

abstract01 1

16.07.2021, 19:26

Gherca Daniela 1

19.07.2021, 22:21

super placinta!

RuxyRux 1

23.07.2021, 21:46

Cum arata!!! Cine le poate rezista?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

ieri la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu ciuperci