Aceste placinte sunt minunate, pot fi servite atat la micul dejun cat si la cina, calde sau reci. Merg perfect langa niste legume proapsete, rosii, ardei, castraveti.... sau chiar cu iaurt. Merita sa le incercati.
Cartofii se spala si se pun la fiert cu tot cu coaja, intr-o oala cu apa si putina sare. Cand sunt gata, se scurg de apa, se lasa sa se raceasca apoi se curata de coaja. Se poate face aceasta operatiune inainte cu o zi.
Se dau cartofii prin razatoarea cu gauri mari. Cascavalul se da pe razatoarea cu gauri mici si se pune peste cartofi. Se adauga sare si piper dupa gust. Separat se bat ouale ca pentru omleta, se adauga patrunjelul verde tocat, se amesteca apoi se toarna peste cartofi. Se adauga si o lg de ulei de masline. Se amesteca bine totul cu o spatula. La final se adauga faina si praful de copt. Se omogenizeaza bine.
Se pune tigaia pe foc si se stropeste usor cu putin ulei.
Cu mainile ude se ia din compozitia de cartofi, se pune in tigaie si se intinde apasand cu degetele, astfel incat sa acoperim suprafata tigaii. Se pune cascavalul ras si sunca. Se ia o alta bucata din aluat, se asaza peste sunca si se intinde cu ajutorul degetelor, astfel incat sa se acopere toata suprafata placintei de dedesubt.
Se lasa in jur de 3-4 minute la foc mediu sa se coaca, apoi se intoarce placinta cu o spatula lata. Se lasa si pe partea cealalta sa se rumeneasca, eventual o mai intoarcem inca o data daca este nevoie.
La fel se procedeaza si cu restul compozitiei. In functie de cat de mari se fac placintele, se vor obtine mai multe sau mai putine.
Se scot pe o farfurie, se taie in patru daca sunt prea mari ori se lasa asa intregi.
Se servesc cu rosii, castraveti sau cu ce vreti voi.
Pofta buna!