Rocsy Ciobanu e o fata draguta , pe care am cunoscut-o aici pe Bucataras si care are multe retete apetisante. Pe blogul ei am descoperit o reteta "Tarta cu carne, ciuperci, cascaval", dar care mie mi se pare mai mult o placinta sau de ce nu, o pizza. In fine, oricum s-ar numi, rezultatul e acelasi:delicios! De cum am vazut reteta am stiut sigur ca ii va placea mofturosului meu si nu m-am inselat, drept dovada am facut portie dubla. Merci pentru reteta!
Drojdia se pune in laptele cald in care am adaugat si zaharul si se lasa sa se umfle. Intr-un vas se pune faina, sarea si uleiul. Se amesteca, apoi se pune laptele cu drojdia si se framanta aluatul pana cand nu se mai lipeste de mana sau de peretii vasului. Se acopera cu un prosop si se lasa sa creasca o ora, timp in care isi va dubla volumul.
Se toaca marunt ceapa, ardeiul, se calesc in uleiul de masline, se adauga rosia taiata cubulete, morcovul ras si carnea, sare, piper, cimbru, marar, busuioc, pasta de ardei si pasta de rosii. Ciupercile se curata, se taie felii si se calesc in putin ulei. Aluatul se imparte in doua parti, in functie de vasele in care vom coace placinta. Eu am folosit doua vase termorezistente, pe care le-am uns cu ulei si am intins aluatul. Peste aluat se pune umplutura (amestecul cu carne tocata), apoi ciupercile si in final se rade cascavalul. Se coace placinta in cuptorul preincalzit, la foc mic aproximativ 40 minute. E foarte buna, Alex a zis ca e ca o pizza si sa-i mai fac. :)