Placinta turnata cu mere si nuca de cocos

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 10 Noi 2016 | 4617 vizualizari

 

Imi place foarte mult placinta turnata, numai ca nu inteleg de ce se incrudeaza. M-am gandit ca poate s-a intamplat altadata sa pun merele reci peste blatul fierbinte si de aceea s-a incrudat, dar acum le-am pus fierbinti si tot s-a incrudat, mai ales dupa 2-3 zile. O solutie cred ca ar fi sa presar 1-2 linguri de gris peste blat inainte sa pun merele. Data viitoare cred ca asa o sa fac. In rest, este foaaarte buna!

 

INGREDIENTE

  • Umplutura:
  • 1,5 kg mere curatate de coaja si seminte;
  • 400 g zahar;
  • o lingurita scortisoara.
  • Aluat:
  • 4 oua;
  • un praf de sare;
  • 16 linguri zahar;
  • doua plicuri zahar vanilat (8 g/plic);
  • 16 linguri ulei;
  • 200 g smantana;
  • 500 ml apa minerala;
  • 20 de linguri de faina cu varf;
  • un plic praf de copt (10 g);
  • 50 g nuca de cocos razuita.
  • Dimensiune tava: 27/37 cm
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta turnata cu mere si nuca de cocos:

Pregatirea umpluturii:

Merele, curatate de coaja si seminte, se dau pe razatoarea mare a robotului de bucatarie. Se calesc impreuna cu zaharul pana cand scade toata zeama lasata de acestea. La final, se adauga scortisoara si se amesteca.

Pregatirea placintei:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se mixeaza ouale cu un praf de sare, apoi cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga uleiul, smantana si apa minerala si se omogenizeaza. Se incorporeaza faina si praful de copt, iar la final si nuca de cocos razuita.

Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt se toarna jumatate din aluat. Se introduce tava la cuptor pana cand foaia se incheaga bine. Dupa aceea, se scoate tava din cuptor si se intind merele peste foaie, apoi se toarna restul de aluat. Se baga tava din nou la cuptor pana cand placinta se rumeneste frumos.

Dupa ce se raceste se poate pudra cu zahar.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta turnata cu mere si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Rahela Velicu 1

12.11.2016, 19:19

de facut!

Merisor 1

14.11.2016, 22:19

Ioi, cum arata! Bravo, Andra!

Andra_Constantinescu 1

15.11.2016, 21:26

Multumesc, dragilor!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu visine