Imi place foarte mult placinta turnata, numai ca nu inteleg de ce se incrudeaza. M-am gandit ca poate s-a intamplat altadata sa pun merele reci peste blatul fierbinte si de aceea s-a incrudat, dar acum le-am pus fierbinti si tot s-a incrudat, mai ales dupa 2-3 zile. O solutie cred ca ar fi sa presar 1-2 linguri de gris peste blat inainte sa pun merele. Data viitoare cred ca asa o sa fac. In rest, este foaaarte buna!
Pregatirea umpluturii:
Merele, curatate de coaja si seminte, se dau pe razatoarea mare a robotului de bucatarie. Se calesc impreuna cu zaharul pana cand scade toata zeama lasata de acestea. La final, se adauga scortisoara si se amesteca.
Pregatirea placintei:
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se mixeaza ouale cu un praf de sare, apoi cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga uleiul, smantana si apa minerala si se omogenizeaza. Se incorporeaza faina si praful de copt, iar la final si nuca de cocos razuita.
Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt se toarna jumatate din aluat. Se introduce tava la cuptor pana cand foaia se incheaga bine. Dupa aceea, se scoate tava din cuptor si se intind merele peste foaie, apoi se toarna restul de aluat. Se baga tava din nou la cuptor pana cand placinta se rumeneste frumos.
Dupa ce se raceste se poate pudra cu zahar.