Astăzi îți prezentăm o rețeta de mini tarte rustice cu mere care te vor cuceri de la prima mușcătură. Un desert de casă simplu și gustos, perfect pentru orice zi.
Pentru aceste Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut sunt necesare următoarele ingrediente: unt, făină, zahăr, ouă, mere, scorțișoară.
Cum se prepara aceste Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut:
Tapetează cu hârtie de copt tava de aragaz.
Pune untul într-un bol, adaugă un praf de sare și făina și frământă până obții o textură nisipoasă. Adaugă zahărul, esența de vanilie și cele două gălbenușuri. Frământă bine până la omogenizare. Infoliaza aluatul și pune-l la frigider pentru o jumătate de oră.
Curăță merele de coajă și cotoare și taie-le în sferturi.
Scoate aluatul rece pe blatul de lucru înfăinat și întinde-l în strat subțire. Decupează discuri cu diametru de 8-10 cm.
Așază în mijlocul fiecăruia o felie de măr și adună marginile spre interior. Procedează la fel cu restul aluatului.
Așază mini tartele în tava de copt și unge-le cu ou bătut. Presară pe fiecare tarta amestec de zahăr brun și scorțișoară.
Coace mini tartele în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade C, pentru aproximativ 25 de minute sau până se rumenesc frumos.
După coacere, scoate tava din cuptor și lasă-le la temperat, apoi le poți servi. Sunt foarte fragede și aromate și te vor cuceri cu gustul lor.