Placinta cu piept de pui

de Angelina_Elena in Mancaruri cu carne, 11 Dec 2011 | 6181 vizualizari

 

Pentru foaie m-am inspirat de la madi_marin,iar pentru umplutura de pe site-ul www.lalena.ro...Le multumesc mult amandurora a iesit o placinta delicioasa!!!

 

INGREDIENTE

Aluat:
  • 150 ml apa fiarta
  • 150 ml ulei
  • 1 lingura otet
  • 1 praf de sare
  • 1 lic praf de copt
  • faina cat cuprinde(cam 400 g)
Umplutura:
  • 1 piept de pui 
  • 3 lingurite smantana
  • 2 cepe
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • ulei(pentru prajit)
Pentru uns:
  • 1 ou
  • 1 lingurita smantana
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu piept de pui:

ALUAT:Intr-un vas punem apa fiarta,praful de copt stins cu otet,praful de sare si uleiul.Amestecam bine,apoi adaugam faina pana obtinem un aluat fin care se desprinde usor de vas si nu se lipeste de mana.Punem aluatul rezultat in folie de plastic si dam la rece timp de 6 ore.

UMPLUTURA:Taiem pieptul marunt.Ceapa se taie solzisori si se caleste in ulei.Trebuie sa se inmoaie bine dar sa nu faca crusta maronie.Dupa ce s-a prajit se scoate ceapa din ulei pe o farfurie.In uleiul ramas de la ceapa se va cali pieptul de pui.Dupa ce s-a calit pieptul de pui,il scoatem din ulei si il punem peste ceapa.Amestecam bine apoi adaugam cele 3 lingurite de smantana,sarea si piperul.

PENTRU UNS:Batem bine oul cu smantana si adaugam putina sare.

Dupa ce au trecut cele 6 ore,se scoate aluatul din frigider si se pune pe masa tapetata cu faina.Se imparte in doua parti egale.Tapetam o tava cu ulei si faina.Intindem prima foaie si o punem in tava.Peste prima foaia se intinde umplutura de carne,se uniformizeaza si se intinde si ce-a de-a doua foaie peste umplutura.Se unge cu oul si se da cuptor pentru 35-40 de minute.Se serveste calda sau rece(este buna oricum)cu smantana sau pasta de rosii/ketchup.

TIPS-URI

1

Tava in care s-a copt placinta este de 24x23 cm. 

2

Ceapa si pieptul de pui se calesc in acelasi ulei! 

3

Aluatul se face foarte usor,se poate amesteca si cu lingura!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Angelina_Elena 1

17.01.2012, 21:39

gurita_ta2005...daca as mai avea ti-as da cu placere,dar cum numai am o sa-ti pastrez o portie marisoara data viitoare

Angelina_Elena 1

17.01.2012, 21:40

Cris mii de multumirii:*...la fel iti doresc si tie si familiei tale un an cat mai bun,cu multe bucurii si lucruri frumoase

bianca92 1

28.10.2013, 14:43

asta da placinta buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

pe 02.07 la 17:58

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta de foi cu piept de pui (Kotopita)