Palermo

de nadina73 in Mancaruri cu carne, 4 Iul 2010 | 14242 vizualizari

 

era mancarea mea preferata in urma cu 13-14 ani,pe care o mancam cand mergeam la restaurantul "cocosu de aur" tg-mures asa se numea restaurantul unde ne ducea seful nostru de 8 martie sau la unele evenimente din firma,unde toti cei de la birouri eram invitati de sefu' cel mare......................au fost vremuri foarte frumoase,din pacate el nu mai e printre noi...................

 

INGREDIENTE

  • piept de curcan
  • sunca de curcan
  • cascaval feliat
  • ou
  • faina alba
  • pesmet
  • ulei pt prajit
  • sare
  • piper
  • scobitori
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Palermo:

Se taie feliute subtiri din pieptul de curcan apoi se bat , se sareaza, se pipereaza putin dupa care se pune o feliuta de sunca si una de cascaval apoi din nou sunca si  piept de curcan, se prind cu scobitori ca altfel nu imi statea si nu am riscat.

Se dau prin ou,apoi prin faina din nou prin ou si apoi prin pesmet dupa care se prajesc in ulei fierbinte

Se serveste cald cu cascaval ras deasupra  si cu garnitura de cartofi prajiti si nelipsita salata de varza sau rosii cu castraveti.

Incercati, e grozav

PS:sincer nu mai stiu cum se facea doua de sunca si una de cascaval sau doua de cascaval si una de sunca,reteta o stiam de la mama unei colege care lucra la acel restaurant dar nu gaseam piept de curcan in magazine.

Sincer acele platouri cu "palermo" nu le voi uita niciodata erau foarte mari, aproape cat farfuria si cartofi doar 3-4 fire,era grozav si gustoase.............

Ale mele nu au iesit foarte mari,dar orcium s-au topit rapid,vina a fost a mea nu i-am spus sotului ce vreau sa fac din acel pipet de curcan si el a transat carnea ca pt gratar asa ca data viitoare voi face mai mari

Daca ti-a placut reteta noastra "Palermo" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Rocsi 1

07.07.2010, 10:55

pai doar am iubit ardelean la ce te astepti...ma iau dupa el desi el nu zice ioi...zic eu pt el

silvi0ara 1

07.07.2010, 11:44

Minunat arata,asa ca vin si eu la masa,cu furci cu tot.

mariac 1

11.07.2010, 20:16

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cordon bleu