Placinta cu dovleac, dovlecel, migdale si nuca

de Panacris in Mancaruri de post, 2 Dec 2016 | 6775 vizualizari

 

O plăcintă cu dovleac ce a avut în sfârșit succes în familia noastră. Nah, acum după ce vor citi toate ingredientele, poate că o să am ceva parte de comentarii, dar vă asigur că s-a consumat integral ;)

 

INGREDIENTE

    • 1 pachet foi de plăcintă 
    • cca. 300 g dovleac ras pentru plăcintă 
    • cca. 200 g dovlecel ras
    • cca. 100 g zahăr tos 
    • 1 plic zahăr vanilat 
    • 1 plic zahăr vanilinat aromat cu scorțișoară 
    • coajă de la 1 lămâie
    • cca. 50 g fulgi de migdale 
    • cca. 50 g miez de nucă tocată grosier 
    • ulei de palmier pentru uns foile
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac, dovlecel, migdale si nuca:

Dovleacul și dovlecelul ras se pun într-un vas, cu fundul dublu, la călit împreună. Se adaugă zahărul, zahărul vanilinat, scorțișoara și coaja de lămâie, lăsându-se la fiert cca. 15 minute la foc mic. 

Între timp,  se ung câte trei foi de plăcintă cu ulei, se pune umplutură de dovleac și dovlecel, se rulează, se obțin 4 rulouri care se ung cu ulei și se așază într-o formă termorezistentă rotundă.

Peste foile rulate se adaugă restul de umplutură de dovleac, se presară fulgi de migdale și miez de nucă.

Plăcinta se acoperă cu o foaie sfărâmată peste care se presară zahăr brun și zahar vanilinat aromat cu scorțioșoară, apoi se pune la copt în cuptorul preîncins, cca. 40 de minute, la 200 grade C.

Plăcinta coaptă se pudrează cu zahăr praf și se servește caldă sau rece, în funcție de preferința fiecăruia. 

Spor și poftă bună

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac, dovlecel, migdale si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]