Ciorba rosie cu perisoare din cartofi (prajiti)

de Valclaudia in Mancaruri de post, 5 Aug 2018 | 7880 vizualizari

 

Am dorit o ciorba de perisoare de post insa nu din soia si nu din ciuperci... 
Ramasesera de seara niste cartofi prajiti pe care pentru o secunda i-am vazut in minte trasformati in perisoare.
De la gand pana la oala de ciorba de perisoare din cartofi prajiti n-a mai fost decat... o ora distanta :))
Au iesit niste perisoare foarte pufoase, asemanatoare galustilor

 

INGREDIENTE

  • 200 gr. baby morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 ardei kapia rosu
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1 lingura bobite de mustar
  • 1 foaie de dafin
  • 1/2 kg rosii de gradina trecute prin robot
  • 2l apa plata
  • sare si piper dupa gust
  • patrunjel verde
  • leustean verde
  • marar verde

Pentru perisoare:

  • cca 2 portii medii de cartofi prajiti ramasi de la masa anterioara
  • 1 rosie pasata
  • 50 gr. gris
  • 100 gr. faina alba
  • cca 20 ml ulei
  • sare, piper
  • putin combru uscat
  • boia cu ierburi de la Delikat dupa gust
  • faina extra pentru a tavali perisoarele
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba rosie cu perisoare din cartofi (prajiti):

Ceapa si ardeiul se curata, se spala si se taie bucatele.

Se pun la sotat in ulei alaturi de morcovi, impreuna cu boabele de mustar, sare si piper si foaia de dafin.

Adaugam rosiile pasate, lasam sa scada putin, apoi punem 2 l apa plata.

Acoperim oala si lasam sa fiarba la foc mic.

Cartofii prajiti ramasi de la masa anterioara i-am trecut prin maruntitor, la fel si rosia.

Am pus cartofii in castron, am adaugat grisul, faina, putin cimbru uscat, uleiul si am amestecat cu mana. La final am omogenizat totul, punand rosia pasata si amestecand din nou compozitia pana la obtinerea unei mase ferme usor de modelat.

Am format perisoarele de marimea dorita, le-am trecut prin faina, apoi le-am asezat cu grija in ciorba fierbinte.

Am acoperit oala si am lasat sa fierba ciorba inca 15 minute.

Am presarat verdeata proaspata din gradina, tocata marunt si am lasat cateva minute sa se intrepatrunda aromele, apoi am portionat si servit.

Au iesit niste perisoare moi, pufoase, asemanatoare galustelor.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba rosie cu perisoare din cartofi (prajiti)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Gheorghita_T 1

18.08.2018, 09:32

O reteta foarte ingenioasa!

Sidy 1

22.11.2018, 07:25

Delicioasa de post !

RuxyRux 1

28.10.2020, 21:01

Originala Val interesanta reteta de perisoare...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tocinei de cartofi