Tiramisu reţetă reinterpretata

de alldayspice in Prajituri, 30 Sep 2013 | 3122 vizualizari

 

Fin, cu o aroma intensa de cafea...sunt speciale! - Tiramisu reţetă reinterpretata

 

INGREDIENTE

  • Pentru cupcakes:
  • 90 g unt
  • 50 g zahar obisnuit
  • 50 g zahar brun
  • 2 oua
  • 130 g faina
  • 50 g iaurt (5% grasime)
  • vanilie (optional)
  • 1 lingura ness granulat
  • 2 linguri apa calda
  • 5 biscuiti amaretti
  • Pentru sirop de cafea:
  • 80 ml apa
  • 80 g zahar obisnuit
  • 1 lingura ness granulat
  • Pentru frosting:
  • 300 g mascarpone
  • 4 biscuiti amaretti
  • 1 lingurita zahar pudra
  • sirop de cafea
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă reinterpretata:

Tiramisu reţetă reinterpretata

La prima vedere sunt multe ingrediente, pare a fi mult de munca, dar va asigur ca nu e asa. :) Pregatim o tava in care punem forme pentru briose din silicon/hartie. Preincalzim cuptorul la 180 grade celsius. Pregatim si cantarim toate ingredientele pentru a le avea la indemana si sa nu "alergam" dupa ele prin bucatarie.

Intr-un bol punem untul, zaharul si le mixam pana obtinem o spuma. Adaugam ouale si faina, dar alternativ (1 ou/faina, 1 ou/ faina). Mixam. Punem nessul dizolvat in apa, vanilie, iaurt si biscuitii sfaramati. Mixam.

Punem tot acest mix obtinut in formele de briose, si dupa cum stim le umplem doar pe 3/4. Dam la cuptor pentru 15-20 minute iar la jumatatea timpului intoarcem tava. 

Cand sunt gata le scoatem pe un gratar si le lasam la racit complet.

Cat se coc/racesc cupcake-urile, pregatim siropul si frostingul.

Intr-o oala punem apa, zaharul si nessul. dupa ce zaharul s-a dizolvat fierbem timp de 2-3 minute. Lasam la racit.

Branza mascarpone o punem intr-un bol, adaugam o lingurita zahar pudra, biscuitii sfaramati si sirop de cafea racit (2-3 linguri). Omogenizam bine.

Pentru decor primul pas este sa punem putin sirop pe cupcake-uri si apoi cu ajutorul unui pos, punem frostingul pe deasupra. In acest stadiu putem razui putina ciocolata ori decoram cu cacao.

Au un gust aromat, sunt moi, pufoase...delicioase! ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă reinterpretata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri umplute cu nuca de cocos