Fin, cu o aroma intensa de cafea...sunt speciale! - Tiramisu reţetă reinterpretata
Tiramisu reţetă reinterpretata
La prima vedere sunt multe ingrediente, pare a fi mult de munca, dar va asigur ca nu e asa. :) Pregatim o tava in care punem forme pentru briose din silicon/hartie. Preincalzim cuptorul la 180 grade celsius. Pregatim si cantarim toate ingredientele pentru a le avea la indemana si sa nu "alergam" dupa ele prin bucatarie.
Intr-un bol punem untul, zaharul si le mixam pana obtinem o spuma. Adaugam ouale si faina, dar alternativ (1 ou/faina, 1 ou/ faina). Mixam. Punem nessul dizolvat in apa, vanilie, iaurt si biscuitii sfaramati. Mixam.
Punem tot acest mix obtinut in formele de briose, si dupa cum stim le umplem doar pe 3/4. Dam la cuptor pentru 15-20 minute iar la jumatatea timpului intoarcem tava.
Cand sunt gata le scoatem pe un gratar si le lasam la racit complet.
Cat se coc/racesc cupcake-urile, pregatim siropul si frostingul.
Intr-o oala punem apa, zaharul si nessul. dupa ce zaharul s-a dizolvat fierbem timp de 2-3 minute. Lasam la racit.
Branza mascarpone o punem intr-un bol, adaugam o lingurita zahar pudra, biscuitii sfaramati si sirop de cafea racit (2-3 linguri). Omogenizam bine.
Pentru decor primul pas este sa punem putin sirop pe cupcake-uri si apoi cu ajutorul unui pos, punem frostingul pe deasupra. In acest stadiu putem razui putina ciocolata ori decoram cu cacao.
Au un gust aromat, sunt moi, pufoase...delicioase! ;)