Flori de zahar ars

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 16 Feb 2011 | 17578 vizualizari

 

Compozitia obtinuta ne permite modelarea oricarei forme dorim! Eu am ales floricelele!

 

INGREDIENTE

  • 250 gr zahar
  • 15 ml apa
  • 60 gr glucoza
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Flori de zahar ars:

Punem zaharul, pe foc, intr-o craticioara din aluminiu sau inox.  Cand se caramelizeaza si devine lichid adaugam cei 15 ml de apa si omogenizam (va deveni spumos). Adaugam apoi glucoza si amestecam continuu pana cand se topeste in intregime. Cand compozitia devine omogena o turnam pe un platou sau pe un tocator uns in prealabil cu putin ulei pentru a nu se lipi. Lasam compozitia 1-2 minute pentru a se intari, dupa care putem incepem modelarea formelor dorite. Trebuie sa fim atenti intrucat caramelul se intareste repede si devine casant.

Modelele obtinute in final tin de imaginatia si rabdarea fiecaruia dintre noi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Flori de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Dya Daniela Andrei 1

24.02.2011, 22:37

Cu placere

Dya Daniela Andrei 1

24.02.2011, 22:37

Va Multumesc penrtu aprecieri

elena1988 1

10.03.2011, 10:28

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 10.11 la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]