Gomboti cu prune

de MIUTA in Dulciuri, 7 Oct 2011 | 5040 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr cartofi
  • 100 gr faina
  • 2 linguri gris
  • un ou
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • prune
  • zahar cu scortisoara(4 linguri)
  • pesmet
  • zahar
  • unt
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gomboti cu prune:

Cartofii in coaja se fierb foarte bine in apa cu sare.

Cand sau fiert se curata si se zdrobesc ca pentru piure.

Adaugam peste cartofi oul,grisul,uleiul,faina si framantam foarte bine toate ingredientele.

Prunele se despica,se scot samburii si se umplu cu zahar amestecat cu scortisoara(3 linguri zahar la o lingura de scortisoara).

Se pune la foc o oala mare cu apa.

Se fac gombotii iar in  mijloc punem cate o pruna.

Se pun la fiert cand apa clocoteste si se lasa 15 minute.

Se scot cu o spumiera si se pun direct in pesmetul prajit in unt si amestecat cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gomboti cu prune" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gomboti (galuste) cu piersici