Plăcintă cu branză sărată

de sisterskitchen in Aperitive / Garnituri, 18 Feb 2013 | 5308 vizualizari

 

Plăcinta cu branza este bună în orice moment al zilei si nu necesită eforturi mari in prepararea ei. Se poate folosi orice fel de branză, ideal este sa nu fie foarte sărată si suficient de tare cat sa se poată rade, dar se poate face si cu branză mai moale:).Alegeti branza care va place vouă.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 g făină
  • o cană de apă caldă
  • jumătate de cană de ulei
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 1k g de branză nu foarte sărată
  • 4 oua
  • 115 ml lapte la temperatura camerei
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcintă cu branză sărată:

1.Framantam aluatul din ingredientele enumerate mai sus.
2.Intr-un castron radem branza, adaugam ouale si laptele si amestecam bine pana obtinem o pasta de consistenta maionezei.Daca e cazul se scurge de zeama.
3.Intindem foile subtiri si punem pe mijloc umplutura dupa care rulam si punem in tava unsa cu ulei.Inainte de a da la cuptor ungem rulourile cu un galbenus de ou.
4.Se coace la foc potrivit in jur de 45-60 de minute. Se poate servi calda, dar este foarte buna si rece.
Se poate coace atat in tava clasica de cuptor fie in tava de tarta asa cum facem si noi de multe ori.Daca alegeti acesta varianta, din cantitatea de aluat vor iesi doua tavi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă cu branză sărată" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (14)

sisterskitchen 1

19.02.2013, 08:42

Ionela,
La ce te referi?
Spuneam ca daca alegeti sa pregatiti aceaasta varianta,ca si in poza vor iesi doau tavi.Se intinde o foaie, se pune umplutura dupa care o alta foaie.

Teo 1

19.02.2013, 19:59

si mie im98 place placinta ...cu branza sa fie!

Bunica 1

19.02.2013, 20:12

Aluatul este identic cu cel pe care-l fac eu

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Platou cu aperitive