Placinta cu branza de vaci

de adnia in Prajituri, 22 Ian 2013 | 3469 vizualizari

 

Trebuie sa spun ca am fugit mult timp de foile de placinta din comert...cumparasem de cateva ori, iar experienta s-a dovedit nemultumitoare. Dar tot citind cate ceva pe forumurile culinare, am decis sa le mai acord o sansa...si de data aceasta m-au ascultat! Am reusit sa le prind "smecheria" si sunt incantata de ce pot face cu ele....asa ca acum va prezint placinta cu branza cu foi.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • 1 pachet foi de placinta din comert
  • 1 pachet branza de vaci (250 gr)
  • 200 ml smantana
  • 2 oua
  • zahar
  • 2-3 pliculete zahar vanilat
  • coaja de lamaie rasa
  • stafide (optional)
  • ulei pt uns foile
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza de vaci:

 

Am lasat foile sa se dezghete la temperatura camerei, apoi le-am desfacut una cate una. Intre timp am tapetat tava cu hartie de copt, apoi am trecut la asezat foile in tava, ungandu-le pe fiecare cu ulei.

Am procedat asa cu jumatate din foi (acestea constituind baza placintei mele).Am adaugat umplutura de branza (am mixat bine branza cu smatana, ouale, zaharul, plicurile de zahar vanilat si coaja de lamaie--n-am avut stafide, de data asta). Urmatoarea operatiune a fost sa "invelesc" branzica, asa ca am intins peste ea restul de foi de placinta ramase, si pe care le-am uns din nou cu ulei (foaie, ulei, foaie, ulei etc), inclusiv pe ultima :)
Am dat placinta la cuptor pana s-a rumenit, iar toata casa mea s-a umplut de aroma!

Iar dupa ce s-a racit, am portionat-o si am servit!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

adry88 1

22.01.2013, 16:42

Rocsi 1

22.01.2013, 20:52

Imi place!

Sim0na 1

22.01.2013, 22:11

bune placinta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]