Prajitura delicioasa

de silvi0ara in Prajituri, 14 Feb 2010 | 12034 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • 5 oua
  • 150g zahar
  • 150 faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • o priza sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de portocala(otional)
  • Pentru umplutura;
  • 2 licuri gelatina Dr.Oetker
  • 450g smantana 12% grasime
  • 450g iaurt
  • 300ml frisca lichida
  • 100g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 cutie compot ananas-450g
  • Pentru decor;
  • 50g ciocolata neagra
  • bucatele de ananas
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura delicioasa:

Blatul:

Se bat oule impreuna cu zaharul,vanilia si o priza de sare pand isi dubleaza volumul.Apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao,amestecand usor.(cine doreste poate aduga coaja de portocala rasa)Compozitia se toarna intr-o tava de aragaz,tapetata cu hartie pergament,si se coace in cuptorul preincalzit la temperatura de 180gC,pentru 20 de minute.

Crema:

Intr-un bol se amesteca iaurtul cu smantana,zaharul,vanilia,apoi se adauga gelatina pregatita conform instructiunilor de pe pachet.(eu am dizolvat gelatina in zeama de compot-).Apoi se adauga frisca batuta ,amestecand usor de jos in sus.Se lasa la frigider sa se intareasca putin.Se scoate hartia pergament de pe spatele blatului,apoi se pune inapoi in tava.Se scoate crema si se pune jumatate din compozitie pe blat,se niveleaza frumos,apoi se adauga bucatile de ananas,se toarna cealalta jumatate de crema,se intinde uniform,si se lasa la rece pentru 1 ora.

Dupa ce s-a intarit crema,se taie prajitura in forma dorita si se decoreaza cu ciocolata topita la bain-marin,iar deasupra se pun bucatele de ananas.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura delicioasa" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Ursulet cu miere