Pandispan cu crema de ciocolata, trufe si rom

de Alinutza80 in Prajituri, 17 Iun 2012 | 12523 vizualizari

 

La inceput m-am suparat ca nu s-au batut abusurile spuma, dar a iesit o prajitura buna si aromata.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • un praf de sare
  • 2 zahar vanilat
  • Pentru crema:
  • 1 plic crema pentru prajituri Dr.Oetker cu ciocolata, trufe si rom
  • 1 plic crema pentru prajituri Dr. Oetker cu ciocolata
  • 500 ml lapte
  • nuca pisata
  • 4 linguri de nutela
  • Pentru sirop:
  • 500ml apa
  • 250 gr zahar
  • 1 esenta rom
  • Pentru ornat:
  • frisca
  • bombonele colorate(asa a vrut puiul meu ala mic)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu crema de ciocolata, trufe si rom:

Blatul se face asa:

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul, zaharul vanilat si se bate in continuare pana se intareste. Galbenusurile se freaca cu uleiul, apoi se adauga peste albus batand in continuare. Faina se amesteca cu praful de copt si se amesteca usor pana se incorporeaza.

Am facut intr-o tava mare(30/35). Tava se tapeteaza cu hartie de copt sau cu margarina si faina(fiecare ce are prin casa) si se adauga amestecul obtinut.

Se da la cuptorul incalzit in prealabil pana se rumeneste, se face testul cu scobitoarea.

Crema:

Crema am pregatit-o dupa instructiunile dupa plic, fiecare separat, numai ca in loc de zahar am adaugat la fiecare cate 2 linguri de nutela.

Siropul:

Se fierbe apa cu zaharul, pana se topeste zaharul, apoi cand s-a racit se adauga esenta de rom.

Asamblare:

Blatul de pandispan l-am taiat in doua.

O parte l-am pus in tava, l-am insiropat bine cu jumatate din sirop, apoi am pus una dintre creme si am presarat nuca pe deasupra.

Am pus si celalalt blat, l-am insiropat cu restul de sirop si am pus si cealalta crema amestecata cu nuca.

L-am ornat cu frisca si bombonele colorate.(nu prea le am cu ornamentul)

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

Ouale sa fie proaspete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu crema de ciocolata, trufe si rom" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de lamaie - Deliciu pufost si aromat