La inceput m-am suparat ca nu s-au batut abusurile spuma, dar a iesit o prajitura buna si aromata.
Blatul se face asa:
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul, zaharul vanilat si se bate in continuare pana se intareste. Galbenusurile se freaca cu uleiul, apoi se adauga peste albus batand in continuare. Faina se amesteca cu praful de copt si se amesteca usor pana se incorporeaza.
Am facut intr-o tava mare(30/35). Tava se tapeteaza cu hartie de copt sau cu margarina si faina(fiecare ce are prin casa) si se adauga amestecul obtinut.
Se da la cuptorul incalzit in prealabil pana se rumeneste, se face testul cu scobitoarea.
Crema:
Crema am pregatit-o dupa instructiunile dupa plic, fiecare separat, numai ca in loc de zahar am adaugat la fiecare cate 2 linguri de nutela.
Siropul:
Se fierbe apa cu zaharul, pana se topeste zaharul, apoi cand s-a racit se adauga esenta de rom.
Asamblare:
Blatul de pandispan l-am taiat in doua.
O parte l-am pus in tava, l-am insiropat bine cu jumatate din sirop, apoi am pus una dintre creme si am presarat nuca pe deasupra.
Am pus si celalalt blat, l-am insiropat cu restul de sirop si am pus si cealalta crema amestecata cu nuca.
L-am ornat cu frisca si bombonele colorate.(nu prea le am cu ornamentul)
Pofta buna!!!
1
Ouale sa fie proaspete.