Am remarcat pe facebook un link distribuit de Radu Popovici al unei retete a prietenei noastre Laura Adamache. Mi-am adus aminte de el in timp ce treceam pe linga un munte de vinete intr-un supermarket. Asa ca am luat doua vinete special pentru a prepara reteta de Pizzette de vinete
Am tapetat o tava cu foaie de copt, dar se poate si fara
Am taiat vinetele rondele cam de 0,5 - 1 cm grosime si le-am asezat in tava.
Intr-un vas am amestecat usturoiul taiat felii, cu rosiile taiate cubulete, cu maslinele taiate felii mici, cu ardeiul rosu taiat si el rondele subtiri si l-am adaugat apoi peste vinete.
Am ras peste cascaval Hochland si stropit cu ulei de masline extravirgin + celelalte condimente: sare, piper, busuioc.
Le-am dat la cuptorul incins la 180 grade cam 20 - 25 de minute
Puteti adauga orice alt condiment ce va place. Eu am avut si prosciutto, pe care l-am pus in cuptor pe finalul timpului de preparare. Dupa ce le-am scos din cuptor, le-am adaugat si busuioc verde si le-am servit pe piine prajita.
Se fac foarte repede, sint foarte gustoase si puteti impresiona cu ele musafirii.