Din seria pizza cu pește;) Ce o savurez singurică;)
În recipientul mașinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojidia (Atentie! Pastrati aceasta ordine dacă vreti să crească aluatul!!!) Se programeaza aparatul pentru frământat și dospit, care dureaza 90 de minute.
Între timp se curăță ceapa și ciupercile, se toace julien, apoi se călesc în puțin ulei de masline, până se înnmoaie puțin.
Aluatul de pizza dospit se întinde în formă, se pune un strat de ketchup Univer, bucăți de brânză Gorgonzola, apoi se așează bucățile de pește împreună cu sosul lor, măsline dezosate, se presară oregano și un nou strat de ketchup Univer, se acoperă cu un strat de brânză de capră rasă, apoi se dă la cuptor cca. 25 de minute la foc mediu.
Se servește fierbinte cu adaos de ketchup.
Poftă bună!
1
Oregano este ingredientul secret al un pizze reușite și aromate ;)