Mi-a placut foarte mult cum arata si am incercato ,deci pot sa spun ca este foarte buna.
-faina se amesteca cu sarea si uleiul.
-apa calduta se amesteca cu o 1 lingura de zahar, drojdia, (se amesteca bine si se lasa amestecul 15 min)
-dupa 15 minute adaugati acest amestec in mijlocul fainii,amestecati cu o lingura pana ce se mai leaga (eu am pus si 50 de grame de unt taiate felii subtiri) si apoi framantati cu mainile (eu il trantesc de cateva ori de masa asa iese mai pufos)
-aluatul se lasa 2 ore la crescut,eu il las 3 ore in frigider ,creste la fel si iese mai bun
-dupa ce a crescut aluatul il puneti pe masa presarata cu faina si il taiati in 2 bucati,formati 2 bile si lasati 5-10 minute la odihnit.
-ungeti cu ulei tavile pentru pizza,sau puneti foaie de copt
-se intinde aluatul cu mainele sau facaletul in forma rotunda (dar un pic mai mare ca sa se poata indoi marginile).Se aseaza pe foaia de copt,pe marginea aluatului se pune carnacior,sau crenvusti(eu am pus crenvusti si pentru ca erau prea grosi i-am taiat in doua)
-se indoaie marginea aluatului incat sa acopere crenvustii,si se cresteaza cam 1 cm marginile .Fiecare bucata taiata o intoarceti cu sectiunea in sus in asa fel sa se vada carnatul
- puneti pasta de tomate deasupra (eu fac pasta de tomate o fac asa: bulionul il amestec cu 3 linguri de ulei ,sare ,un varf de zahar si 2 linguri de oregano)
-il dati in cuptor incalzit bine sa se coaca(ar fi bine daca coace prea tare cuptorul deasupra sa acoperiti cu o folie de aluminiu,ca sa nu se arda carnatul) ,cand este aproape gata se scoate si se pune deasupra crenvusti taiate felii,masline taiate rondele sau jumatati si mozzarela,sau ceea ce doriti
-se da in cuptor,cand e gata se scoate, se taie felii si se serveste
Pofta buna!