Ca sa mai schimbam putin registrul putem incerca si o pizza cu fructe de mare. Daca va plac fructele de mare, ati facut alegerea corecta. Daca nu va plac fructele de mare, am o solutie pentru voi. Personal nu gasesc apetisanta nici o creatura care traieste in apa, deci nici fructele de mare, insa tocmai pentru asta am gasit o metoda de a „masca” putin gustul.
Vom incepe cu inceputul si anume vom prepara mai intai blatul din apa calduta amestecata cu putina drojdie in care vom adauga un praf de sare, unt la temperatura camerei si faina integrala. Framantam pana obtinem un aluat elastic care nu se va mai lipi de maini si lasam la dospit intr-un loc cald.
Cand coca si-a dublat volumul am pregatit tava si anume am uns-o cu putin ulei de susan – atat fundul tavii cat si peretii acesteia. In tava am presarat faina de tarate de grau, a fost nevoie sa misc energic tava pentru a intinde uniform taratele de grau macinate.
M-am uns cu ulei pe maini si am intins aluatul direct in tava modelandu-l cu degetele. Deasupra am intins niste ketchup diluat cu o lingurita de apa, apoi fructele de mare doar spalate si dezghetate. Peste fructele de mare am tras un praf de sare si condimente dupa gust – eu am pus piper alb, chilli si oregano. Ingredientul surpriza care va indeparta gustul fructelor de mare este sumacul – asta in cazul in care doriti sa-l camuflati, dar daca va place, puteti renunta la acest condiment.
In continuare am asezat varza rosie taiata in fasii foarte subtiri, iar deasupra am presarat branza emmentaler data pe razatoare si inca un praf de chilli si piper alb.
Am dat la cuptor la foc mic si in 20 de minute pizza mea cu fructe de mare era gata.