Daca sotul meu a spus ca e cea mai buna pizza si ca ar manaca-o doar astfel pregatita, sa il credeti pe cuvant! :D Nu este fan pizza si nici nu ar da o farfurie de mancare gatita pe asa ceva. Insa in seara asta ,, a cedat! Sau poate doar ii era prea foame! :))
Intr-un bol cu putina apa calduta turnam continutul pliculetului cu drojdie uscata, amestecam pana la omogenizarea completa si lasam bolul intr-un loc caldut pentru 10-15 minute.
Intr-un vas mai mare, adaugam faina si condimentele dupa gust (sarea si oregano), amestecam pentru incorporarea uniforma si adaugam si drojdia dospita. Framantam aluatul, turnand putin cate putin apa calduta. Adaugam si uleiul si continuam framantarea pana ce aluatul obtinut devine elastic si nelipicios.
Acoperim vasul cu un prosopel curat si il pastram la frigider pentru cateva ore, timp in care isi va dubla volumul.
Dupa ce aluatul a crescut suficient, il impartim in doua parti egale si din fiecare dintre aceste intindem doua foi potrivite pentru tava de argaz (sau o alta asemanatoare).
Ungem tava cu putin ulei, asezam foaia de aluat si o intepeam din loc in loc cu o furculita. O ungem apoi cu putin sos de rosii si presaram oregano dupa gust.
In ordine aleatorie, asezam ingredientele pentru compozitie: dovleceii feliati, pieptul de pui taiat in fasii subtiri), rondelele de ardei capia si ceapa, bulgarasii de branza de burduf si boabele de porumb crud, rosioarele si busuiocul proaspat. Peste toate acestea turnam ouale batute spuma.
Punem apoi vasul in cuptorul incins in prealabil, pana ce blatul devine pufos, iar pizza rumena. Dupa ce o scoatem din cuptor presaram cascavalul ras.
Cat timp pizza se afla in cuptor pregatim sosul: Intr-o craticioara mica adaugam sosul de rosii , bulionul, rosiile zdrobite, usturoiul tocat marunt, apa si condimentele dupa gust. Fierbem totul pana ce acesta devine suficient de dens.
Se serveste calda, alaturi de o bere rece! Sa aveti pofta!
1
Ingredientele folosite sunt optionale.
2
Aluatul obtinut a fost atat de elastic, incat foarte greu am reust sa il intind fara a reveni la forma initiala. Cred ca s-a datorat fainii (de la bunici)
3
Tava utilizata este atat de lunga incat imi este imposibil sa o fotografiez integral, intr-un mod placut.