Pizza in sine nu este prea bogata in ingrediente, este facuta instant cu ce am gasit prin frigider, dar interesant este blatul pe care l-am facut cu vin spumant.
Ideea mi-a venit dupa ce am desfacut o sticla de spumant si am folosit un pahar la o alta mancare, ce puteam sa fac cu restul, in afara de a ma imbata....am facut aluat de pizza si aluat de clatite.
A iesit foarte bun!
Pentru blat, am frecat oul cu zaharul si sarea, am adaugat uleiul apoi spumantul in care am dizolvat praful de copt.
Am omogenizat si am inceput sa pun faina putin cate putin pana am obtinut un aluat elastic si nelipicios.
L-am acoperit cu o folie si l-am dat la rece pana am pregatit restul ingredientelor.
Am taiat salamul si pastrama de porc afumata in felii subtirele.
Ciupercile le-am scurs bine si le-am tocat marunt.sa cu putin ulei
Cascavalul l-am dat pe razatoarea mare.
Am intins aluatul in tava tapetata cu putin ulei sil-am uns cu ketchup iute Univer, apoi am asezat salamul, pastrama si ciupercile, uniform, deasupra.
Am dat tava la cuptor pentru 15 minute la 180 grade, dupa care am presarat cascavalul deasupra si am mai lasat 10 minute la cuptor.
Este foarte buna cu acest aluat putin crocant!