Pizza cu blat crocant, facut cu vin spumant

de Merisor in Pizza, 16 Sep 2013 | 5864 vizualizari

 

Pizza in sine nu este prea bogata in ingrediente, este facuta instant cu ce am gasit prin frigider, dar interesant este blatul pe care l-am facut cu vin spumant.
Ideea mi-a venit dupa ce am desfacut o sticla de spumant si am folosit un pahar la o alta mancare, ce puteam sa fac cu restul, in afara de a ma imbata....am facut aluat de pizza si aluat de clatite.
A iesit foarte bun!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 1 ou
  • 250 ml vin spumant
  • 100 ml ulei
  • 1 lingura zahar
  • 1 varf lingurita sare
  • 450 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • 150 g salam uscat
  • 150 g pastrama afumata
  • 200 g cascaval
  • 150 g ciuperci conservate
  • ketchup iute "Univer"
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu blat crocant, facut cu vin spumant:

Pentru blat, am frecat oul cu zaharul si sarea, am adaugat uleiul apoi spumantul in care am dizolvat praful de copt.

Am omogenizat si am inceput sa pun faina putin cate putin pana am obtinut un aluat elastic si nelipicios.

L-am acoperit cu o folie si l-am dat la rece pana am pregatit restul ingredientelor.

Am taiat salamul si pastrama de porc afumata in felii subtirele.

Ciupercile le-am scurs bine si le-am tocat marunt.sa cu putin ulei

Cascavalul l-am dat pe razatoarea mare.

Am intins aluatul in tava tapetata cu putin ulei sil-am uns cu ketchup iute Univer, apoi am asezat salamul, pastrama si ciupercile, uniform, deasupra.

Am dat tava la cuptor pentru 15 minute la 180 grade, dupa care am presarat cascavalul deasupra si am mai lasat 10 minute  la cuptor.

Este foarte buna cu acest aluat putin crocant!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu blat crocant, facut cu vin spumant" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza by me