Deep Dish Pizza

de Furnicuti in Pizza, 21 Apr 2010 | 12998 vizualizari

 

O reteta de pizza inventata de italienii din Chicago, o pizza coapta intr-o tava inalta, cu aluatul ridicat pe pereti si umplutura inauntru.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 470g faina
  • 350ml apa
  • 1.25 lingurita drojdie
  • 2 lingurite ulei
  • 1 lingurita sare
  • Umplutura:
  • 1 bucata mozarella (220g)
  • 1 ardei
  • 1 ceapa
  • 300g ciuperci
  • 4-5 fire cabanos
  • 1 cutie rosii in bulion
  • condimente: sare, piper, oregano, cimbru
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Deep Dish Pizza:

Se pune faina intr-un vas mai mare, se face o groapa in mijloc in care se pune apa, sare, uleiul si maiaua sau drojdia uscata. Se incorporeaza faina in acest amestec si se framanata cam 10 minute, pana cand aluatul se desprinde usor de mana. Apoi il lasam la dospit langa o sursa de caldura.

Cat timp aluatul sta la dospit, pregatim umplutura. Taiem ardeiul, ciupercile si cabanosul rondele, taiem ceapa si tocam rosiile din bulion. Mozarella o taiem felii potrivit de groase pentru ca o vom adauga peste pizza ca sa se topeasca uniform.

Rosiile tocate si bulionul pot fi amestecate cu condimentele, pentru ca aromele sa se imparta uniform in interiorul pizzei.

Puteti cali timp de 5 - 10 minute ceapa, ciupercile si ardeiul.

Punem aluatul pe o suprafata presarata cu faina, il mai framantam putin si il intindem pana la dimensiunea tavii, inclusiv sa ajunga pe pereti. Inainte de a pune aluatul, ungem tava cu ulei si tapetam cu faina, iar apoi, luam cu grja aluatul intins si il punem in tava. Mai intai ungem aluatul cu niste bulion. Punem in straturi ingredientele crude: ciuperci, ardei, ceapa, cabanos, rosiile tocate, iar apoi repetam cu inca un strat din fiecare. Daca aveti ingredientele calite, le puneti pe toate in aluat. Deasupra mai puteti pune niste condimente, iar ultimul strat va fi format din feliile de mozarella care se vor topi si pizza va arata extraordinar. Cuptorul trebuie sa fie incalzit la 200 de grade (treapta medie), iar deep dish-ul se face la aceasta temperatura cam in 50 de minute - 1 ora.

TIPS-URI

1

ca sa fie mai usor sa scoateti pizza din tava, folositi o tava cu peretii detasabili

2

daca folositi o tava cu peretii detasabili, cand o puneti la cuptor, asezati-o pe tava aragazului, va fi mai usor de manevrat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Deep Dish Pizza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 38 %
239.99 lei
149.99 lei

Crockpot Express

- 55 %
999.99 lei
449.99 lei

COMENTARII (6)

nadina73 1

21.04.2010, 21:15

bun venit ,arata grozav de bine felicitari

Furnicuti 1

22.04.2010, 11:25

Multumesc pentru primirea calduroasa

rena 1

16.12.2013, 19:20

bun venit arata perfect

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
“Mini pizza”