Toamna-i bogata si aromata si e pacat sa nu profit de roadele sale.
Mai intai am cules piersicile, le-am spalat si curatat de coaja. Apoi le-am taiat si le-am bagat in robot, le-am mixat pana am obtinut un piure. Am pus piureul obtinut in tuci, am adaugat zaharul, am amestecat si am pus tuciul pe foc, la foc mediu.
Am lasat sa fiarba cca 2 ore sau pana cand piureul cade greu de pe lingura.
Am pus piureul fierbinte in borcanele sterilizate, le-am capacit, apoi le-am pus intr-o cratita incapatoare, am turnat apa in cratita pana aproape de capacul borcanului si am lasat sa fiarba cca 30 min din momentul in care apa a inceput sa clocoteasca.
Am stins focul, am acoperit cratita cu un pled si am lasat sa se raceasca pana a doua zi, apoi le-am depozitat in beci.
Vor sta cuminti pe raft pana vor ajunge in creme si prajituri.