Gem de capsuni

de Bunica in Dulceata / Gem, 29 Mai 2009 | 22349 vizualizari

 

Dulce si parfumat tocmai bun pentru clatite.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg. capsuni
  • 1 kg. zahar
  • 1 lamaie
Portii: 30
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de capsuni:

Se spala capsunile.

Se curata de codite.

Se ia o cratita de 6l.

Se pune un rand de capsuni,se presara zahar ,pana cand se termina capsunile.

Se pune cratita pe foc(se poate baga si la cuptor la foc potrivit).

Se fierbe pana intreaga cantitate scade la jumatate.Se pune zeama de lamaie.

Se lasa sa se raceasca , apoi se pune in borcane.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (18)

Bunica 1

05.06.2011, 14:34

deyutzky, este gemul preferat al nepotului meu. Si el spune ca este deliciosss! Si astazi am pus capsunile cu zahar .....dar le fierb mai tarziu Unul vrea sirop, altul gem, altul dulceata,......e totusi cineva care spune ca tot ce fac e bun ( draga mea nora). e tare greu de satisfacut toate poftele" mofturosilor" mei

adry88 1

05.06.2011, 21:21

gaby_gabytza 1

08.06.2011, 10:23

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Dulceata/gem de mere,pere si gutui