Pilaf cu pui si legume

de alilianaa in Pui, 20 Ian 2013 | 4287 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe
  • 2 cesti de orez
  • carne de pasare
  • un morcov
  • verdeturi( patrujel, marar, dupa preferinte)
  • un varf de lingurita de piper
  • sare( dupa gust)
  • supa de pasare
  • 30 ml ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf cu pui si legume:

Carnea de pui se fierbe.prima apa se arunca. Se pune la fiert intr-o alta apa, cu un praf de sare pentru gust. 

Separat se curata legumele si se toaca marunt( eu iarasi m-am folosit de multe legume congelate). 

Cand carnea a fiert de desface dupa oase se toaca cubulete mici. Intr-o cratita se pune uleiul la incins, peste care se adauga ceapa si legumele pentru a fi sotate. Cand s-au inmuiat se pun si cuburile de carne si orezul. Se calesc pret de 2 minute peste care se pune supa de pasare completata cu apa( daca este nevoie)( paritatea este o ceasca de orez- 2 cesti de apa). Se lasa la fiert. Cand este gata se potriveste cu ce este nevoie( sare, piper, verdeturi).

Ideal este prepararea intr-un vas care sa nu lipeasca. In caz contrar, este recomandat finalizarea preparatului la cuptor.

Pofta buna!

PS. servit pilaful cu zeama de lamaie este excelent.

TIPS-URI

1

legume congelate

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu pui si legume" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pui manastiresc