Paella cu pui

de Dya Daniela Andrei in Pui, 6 Mai 2011 | 14572 vizualizari

 

Paella, o reteta ce atrage prin culoare, diversitate si savoare

 

INGREDIENTE

  • 50 ml ulei masline,
  • 250 gr orez cu bob lung,
  • 1 1/2 l supa de pui (un cub concentrat),
  • 600 gr carne pui - eu am folosit 8 copanele mici,
  • un ardei gras rosu,
  • 100 gr fasole  neagra,
  • 100 gr fasole verde,
  • 100 gr mazare proaspata,
  • 2 rosii mari coapte bine,
  • 2 cepe potrivite,
  • 2 catei usturoi,
  • 1 lingurita rasa boia dulce,
  • 1 lingurita de curry,
  • rozmarin,
  • sofran,
  • piper,
  • un praf de  sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paella cu pui:

Punem uleiul la incins, adaugam copanelele si le lasam sa se rumeneasca usor.  Curatam ardeiul si rosiile de seminte, si, impreuna cu ceapa, le taiem cuburi, pe care le vom pune apoi peste carne, la rumenit. Adaugam  boabele de mazare si de fasole, si condimentele - boia, curry, sofran, rozmarin, piper, sare. Marim  intensitatea focului pentru 20 de minute.

Adaugam supa de pui (realizata din cubul concentrat)  si  orezul, in ploaie,  uniformizam si lasam la foc potrivit - fara a amesteca ingredientele! -  pana  se absoarbe supa,  iar  boabele de orez se rasfira.

Se serveste calda!

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paella cu pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (47)

rivka 1

19.05.2011, 17:41

toate retetele tale imi plac , asta o pun la favorite!

Andreea_Mario 1

20.09.2012, 18:39

din ce zone e paellla acesta

Dya Daniela Andrei 1

20.09.2012, 20:22

Este o reteta ale carei ingrediente le-am gasit pe net. Nu iti pot spune carei zone apartine. E singura data cand am facut-o, pentru un concurs. Din cate imi amintesc se face cu carne de iepure, fructe de mare sau pui. Eu am ales ultima varianta.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui umplut cu branzeturi si invelit in bacon