Pilaf cu carnati

de Lorra in Mancaruri cu carne, 27 Sep 2013 | 31228 vizualizari

 

Mi-a placut tare mult cum s-a preparat orezul in vasul Zepter, asadar nu pierd niciodata ocazia sa repet experienta :)
...simplu, rapid, gustos, sanatos !

 

INGREDIENTE

  • 1 cana orez
  • 1 cana apa
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras
  • 6 carnati semiafumati
  • 1 leg. patrunjel
  • 1 lingura ulei
  • sare dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf cu carnati:

Se spala orezul si se tine in apa rece, la inmuiat. 

Intre timp se pune vasul la incalzit si se toaca legumele. 

Se adauga lingura de ulei in oala, ceapa si morcovul cu putina sare. Dupa 5 -10 min. de calire a legumelor (cu capacul asezat) se pune ardeiul gras, orezul si o cana cu apa. 

Se mai tine pe foc 10 min., timp in care se taie rondele carnatii si se calesc in putin ulei.

Apoi se stinge focul, se adauga carnea si patrunjelul tocat marunt peste pilaf, se potiveste de sare si se tine in continuare oala cu capacul asezat pana ce aceasta se raceste, timp in care orezul infloreste atat cat trebuie, nu se lipeste si nu devine inecacios.

 

TIPS-URI

1

De la inceputul prepararii si pana la final, vasul se va tine tot timpul cu capacul pus.

2

Orezul merge tare bine cu salata de varza cruda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu carnati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]