Am facut racitura sau piftie cum se mai zice ,si pentru ca vroiam sa fie ceva mai deosebit ,mai aspectos...am gasit solutia: cojile de oua
Se pun carnea ,ceapa , morcovii taiati rondele la fiert .
Se pune sare,piperul boabe si patrunjelul verde sa fiarba bine toate impreuna, aproximativ 1 ora si jumatate, dupa care se pune gelatina si usturoiul pisat marunt.
Se strecoara bine zarzavaturile de supa si se alege carnea de piele si oase.
Cojile de oua cum le pragatim:
Cu siguranta orice gospodina foloseste oua ,insa cum trebuie sa le folosim pt a ne ramane coaja de la ou cat de cat intreaga? Se sparge oul la un capat putin si se scoate galbenusurl si albusul, iar coaja rezultata, gaoacea cum se zice la noi nu cunosc termeni din alte zone, se spala bine sub jetul de apa rece, dupa care se pun intr-un cofraj de oua sa se scurga bine si sa se usuce,se pot pastra mult timp.
Aceste minunatii de coji se pot folosi la foarte multe preparate,inclusiv la ouale de ciocolata,este foarte simplu de realizat .
Data viitoare cand voi face o sa va pun si reteta cu oua de ciocolata, vor iesi exact ca si cele din comert.
La piftie se pun cojile de oua bine scurse si uscate (sa le aveti din timp pregatite)se pun bucatele de morcovi si de carnita in cojile de oua apoi se completeaza cu supa pana sus la nivel.
Se pune cofrajul cu oua la rece in frigider,iar cand sant gata prinse se curata exact ca si la ouale fierte.
Este un aperitiv de foarte mare efect,merita sa-l incercati