Piftie de porc

de Bucataras Medi in Mancaruri cu carne, 28 Dec 2010 | 8785 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ciolan de porc cu os
  • 3 picioare
  • 1 kg pulpa de porc
  • 2 cepe
  • 3-4 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 3-4 capatani de usturoi
  • 1 cub concentrat de legume
  • 3 oua fierte tari
  • piper boabe
  • foi de dafin
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie de porc:

Parlim  ciolanul si picioarele, le curatam si le spalam bine.Atat ciolanul cat si picioarele eu le-am taiat in doua.Pulpa de porc o spalam si o taiem si pe ea tot in doua.Punem totul la fiert intr-o oala cu apa atat cat sa cuprinda toata carnea si dam in cateva clocote.Spumam intre timp , aruncam apa si apoi spalam carnea.Punem carnea din nou in oala in apa rece .Apa trebuie sa depaseasca in inaltime jumatate sau chiar un pic mai mult din inaltimea cantitatii de carne.Saram si dam la fiert la foc potrivit.Indepartam spuma pe masura ce se formeaza .Adaugam piperul boabe si foile de dafin.Adaugam dupa circa o ora de fiert ceapa curatata si crestata, morcovul  si radacina de patrunjel curatate.Adaugam si concentratul de legume  si  lasam la fiert  la foc mic, acoperind oala cu un capac.Se fierbe pana cand carnea se desface usor de pe oase si nivelul lichidului scade pana aproape de nivelul carnii.Luam oala de pe foc si o lasam circa 1/2 ora sa se racoreasca dupa care scoatem carnea intr-un castron cu ajutorul unei spumiere.Scoatem si legumele fierte.Desfacem carnea de pe oase si o asezam in bolurile in care am pus rondele de morcov si rondele de ou fiert.

Lasam zeama sa se raceasca bine si apoi degresam .Vanturam zeama , potrivim de sare si adaugam usturoiul curatat si  zdrobit.Mai vanturam inca odata incalzim zeama din oala  si apoi strecuram.Cu ajutorul unui polonic repartizam zeama  in fiecare bol cu carne  , avand grija ca de fiecare data cand luam din oala sa amestecam bine.Dam la rece , lasam sa se inchege si apoi servim.

Buna rau..................va astept la o portie cat inca mai am.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Piept de porc cu soric crocant