Piftie de curcan

de susu in Aperitive / Garnituri, 27 Feb 2010 | 16446 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Carne de curcan cat doriti (eu am pus aripile, gatul, ciocanelele, capul si  pielita de la un curcan mare)
  • Apa cu 2-3 degete peste carne
  • 1 capatana de usturoi
  • Cateva foi de dafin
  • 2 morcovi
  • 1 telina
  • 1 albitura
  • 1 ceapa
  • Cateva boabe de piper  
  • Pentru décor:  
  • Boabe de mazare
  • Oua fierte tari
  • Gogosar murat
  • Patrunjel verde 
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie de curcan:

Carnea se spala si se pune intr-o oala mai mare. Cu cat se pune curcan mai mult cu atat se va inchega mai bine. Se adauga peste ea apa rece atat cat sa o acopere doar cu doua trei degete. Se pun in oala doi trei catei de usturoi pentru gust, boabele de piper, foile de dafin si legumele intregi spalate si curatate. Se lasa sa fiarba la foc mic cateva ore bune pana ce carnea se desprinde de pe oase. Daca doriti puteti verifica putin cu degetul ca zeama sa fie lipicioasa, sa fie inchegata.

Se scoate carnea cand e fiarta si se lasa zeama la racit la temperatura camerei. Se pregatesc legumele pentru ornat (eu am pus in piftie doar morcovul pentru culoare iar albitura si ceapa le-am folosit la zeama pentru gust). Le puteti taia si cu un cutit special pentru a le da o forma deosebita. Ouale se taie felii, jumatati sau sferturi. Mazarea se fierbe si se scurge de apa. Gogosarii se taie fasii sau bucati mai mici si carnea la fel. Se aseaza pe fundul unor vase: (farfurii, casolete pahare, boluri micute) toate acestea .Zeama se strecoara bine prin sita si cateva randuri de tifon si se amesteca bine cu restul de usturoi pisat si vegeta dupa gust. Se toarna peste carne si legume zeama calduta aproape racita si se da pe balcon. Dupa cateva ore se baga la frigider. Se rastoarna pe farfurii si se servesc.


Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de curcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

mamidesara 1

28.02.2010, 15:16

nu am facut piftie niciodata, o sa incerc, ca tare fain arata

susu 1

28.02.2010, 21:03

Ca sa fiu sincera nu mi-a iesit niciodata cu porc dar cea de curcan iese cat ai clipi. Nu stiu de ce dar se incheaga piftia mult mai bine cu carnea de curcan.

Bucataras Medi 1

02.03.2010, 15:41

foarte bine arata...............

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Covrigei