Unul din cele mai vechi si apreciate alimente, principala resursa pentru mai mult de jumatate din populatia Globului, orezul si-a facut loc in bucatariile din intreaga lume datorita gustului placut, prepararii usoare, calitatilor nutritive si, mai ales, pentru ca poate fi folosit ca garnitura, ca fel distinct de mancare, ca adaos la supe si ciorbe si chiar ca desert. Aceasta reteta am postat-o special pentru rata cu sos dulce-acrisor.
Pentru a prepara orez cu muguri de bambus aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
Pregatire orez cu muguri de bambus, pentru doua portii: Se pune la fiert orezul intr-o oala cu apa, in care adaugati o lingurita de sare. Se lasa la fiert 20 de minute.
Cat fierbe orezul, tocati morcovul si puneti-l in wok. Tocati ardeiul gras si puneti-l in wok. Tocati ceapa verde si adaugati-o peste legumele aflate deja in wok. Tocati si ceapa uscata, pe care o adaugati tot in wok.
Scoateti doua linguri de muguri de bambus din borcan si taiati-i fidelute. Adaugati muguri de bambus peste legumele din wok. Adaugati o lingura de ulei de arahide si o lingura de sos de soia. Cu un minut inainte de a stinge orezul, aprindeti focul la wok si lasati sa se rumeneasca legumele, 1-2 minute, la foc mediu, amestecand tot timpul pentru a se praji uniform. Dupa ce a fiert orezul, strecurati-l de apa si turnati-l in tigaie peste legume. Amestecati orezul cu legumele, dupa care turnati totul intr-un bol.
Se presara deasupra ceapa verde tocata si se poate servi ca fel distinct de mancare sau ca garnitura.