Piept de rata in vid

de Brindusa in Rata, 9 Feb 2011 | 10952 vizualizari

 

Friptura aceasta este spectaculoasa nu neaparat prin ingredientele folosite, cat prin modul de preparare care este mai mult decat ingenios. Este pentru prima oara cand aud de asa ceva. L-am aflat de la un prieten de pe internet, Jack din Germania.

Metoda de gatit Sous Vide (in traducere libera: In Vid) presupune ca alimentul sa nu fie in contact cu aerul, si sa fie gatit la temperaturi foarte mici pentru o perioada lunga de timp. Scopul e ca sa se pastreze integritatea ingredientelor. Aparatura necesara este foarte scumpa, dar aici nu folosesti decat cuptorul si folie de plastic.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de rata
  • sare roz de Hmalaya (sau de care ai)
  • piper negru cu lamaie (sau doar piper)
  • rozmarin praf
  • Poti folosi si alte condimente, dupa plac
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de rata in vid:

Presara sare, piper si rozmarin pe carne si freaca bine pe toate partile, ca sa intre condimentele in piele

Pune pieptul de rata intr-un castron , acopera-l si lasa-l peste noapte in frigider

A doua zi incalzeste cuptorul la 100 C - 110 C, nu mai mult! 

Infasoara pieptul de rata in folie de plastic, ermetic. Daca e nevoie infasoara-l de multe ori in folie.

Pune carnea intr-o tava in cuptor si lasa in jur de 8 ore. Temperatura cuptorului nu trebuie crescuta, ca sa nu se topeasca folia. In felul asta carnea se face in suc propriu.

Se scoate carnea cu grija din folie, pentru ca e fierbinte si are multa grasime.

Daca servesti pieptul de rata a doua zi, inainte incalzeste-l putin folosind numai incalzitorul de sus, pentru ca pielea sa capete o nuanta aramie.

Serveste cu garnitura de cartofi si salata verde

Modul acesta de preparare difera de friptura facuta in punga, pentru ca acolo carnea se face la aburi, pe cand aici se face in suc propriu

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de rata in vid" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

gaby_duceag 1

10.02.2011, 18:14

azizuu. 8 ore e putin!!!! are facute si-n 3 zile))))))

Brindusa 1

10.02.2011, 18:26

asa e gaby. Vad ca imi urmaresti retetele

MotanLaOale 1

11.02.2011, 08:26

bine arata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de rata cu sos de portocale