Pui intreg la cuptor reteta simpla de friptura este o modalitate minunata de a gati o friptura suculenta si plina de aroma, in timp ce cresteti un gust bogat si o crusta crocanta. Aceasta metoda clasica de preparare a puiului este relativ simpla si nu necesita multa experienta in bucatarie. Cu putina pregatire si atentie, puteti sa obtineti un pui la cuptor perfect gatit, care va fi cu siguranta apreciat de toata familia.
Pentru reteta de Pui intreg la cuptor reteta simpla de friptura ai nevoie de urmatoarele ingrediente: un pui intreg, unt, ulei de masline, usturoi, mix de ierburi.
Cum se prepara Pui intreg la cuptor reteta simpla de friptura
Preincalziti cuptorul la 180°C.
Clatiti bine puiul sub apa rece si uscati-l cu un servet de hartie. Taiati excesul de grasime si indepartati orice pene ramase.
Frecati puiul cu unt sau ulei de masline pe toata suprafata. Condimentati bine interiorul si exteriorul puiului cu sare si piper.
Puneti cateii de usturoi si jumatatile de lamaie in interiorul puiului. Adaugati si cateva ierburi aromate, precum cimbru sau rozmarin.
Legati picioarele puiului impreuna cu sfoara de gatit sau folositi bucati de folie de aluminiu pentru a le fixa.
Asezati puiul intr-o tava de copt.
Puneti puiul in cuptorul preincalzit si coaceti-l timp de aproximativ 20 de minute per kilogram, sau pana cand sucul care se scurge din carne este clar.
Dupa ce puiul este gata, scoateti-l din cuptor si lasati-l sa se odihneasca timp de 10-15 minute inainte de a-l taia.
Serviti puiul intreg la cuptor alaturi de legume la cuptor sau salata si savurati aceasta friptura delicioasa si suculenta, cu o crusta crocanta si aromata. Pofta buna!
Recomandam si chec aperitiv cu piept de pui.