Piept de raţă cu piersici

de Ade200 in Rata, 24 Mai 2012 | 5301 vizualizari

 

O mâncare fină pentru ocazii deosebite.

 

INGREDIENTE

  • 2 bucăţi de piept de raţă
  • 4 piersici mari albe
  • 80 g de unt
  • vin alb
  • sare piper
  • puţină smântână
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de raţă cu piersici:

Taie partea cu grăsime a pieptului de raţă în pătrăţele.

Opăreşte 2 minute piersicile în apă clocotită, apoi lasă apa rece să curgă peste ele. Scoate pieliţa, taie în sferturi.

Încălzeşte 20 g de unt în tigaie şi pune pieptul de raţă cu partea cu pielea în jos.Lasă 5 minute la foc mare. Scurge grăsimea, mai frige 5 minute la foc mediu, pe fiecare parte. Tot acum le sărezi şi piperezi. Scoate pieptul din tigaie, taie în felii.

Pune 20 g de unt în tigaie, adaugă bucăţile de piersici şi le laşi 5 minute, întorcându-le pe ambele părţi. Scoate-le pe platoul de servire lângă carne.
Pune vin peste restul din tigaie şi redu sosul.Adaugă apoi puţină smântănă, ia de pe foc şi pune restul de unt.

Serveşte foarte cald.

TIPS-URI

1

NOTA:Grăsimea de pe restul raţei o topeşti şi o foloseşti la gătit sau o mănânci pe pâine prăjită!

2

Cu oasele am făcut o supă cu găluşte, iar cu pulpele:raţă pe varză.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de raţă cu piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

RuxyRux 1

24.05.2012, 20:31

Ce preparat sofisticat!!!

iry-gabriela 1

24.05.2012, 23:30

trebuie sa fie si bun

Bya Ralu 1

21.07.2012, 21:32

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Salata calda de piept de rata cu carpaccio de kumquat si vinaigrette de para