Rata pe varza acra

de Andra_Constantinescu in Rata, 15 Dec 2018 | 8373 vizualizari

 

Reteta romaneasca
Chiar daca "Rata pe varza acra" nu a fost o reteta de suflet pentru ca nu am mai pregatit-o pana acum, cu siguranta va fi de acum incolo pentru ca a iesit ceva delicios.

 

INGREDIENTE

  • 1 rata intreaga, curatata
  • sare
  • piper
  • 2 cepe galbene
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ardei kapia
  • 1 pastarnac
  • 4 frunze proaspete de busuioc
  • 4 frunze proaspete de oregano
  • 200 ml vin alb
  • 1 varza acra (1-1,5 kg)
  • 200 ml suc de rosii
  • 3 frunze de dafin
  • circa 1 l apa
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rata pe varza acra:

Rata curatata si spalata se pregateste de seara pentru marinare. Se da cu sare si piper. Se pune in tava in care urmeaza sa fie pregatita si se adauga peste si pe langa ea ceapa (curatata de foi, spalata si tocata), ardeiul (curatat de cotor si seminte, spalat si tocat), pastarnacul (curatat de coaja, spalat si taiat rondele groase), frunzele de busuioc si oregano (spalate), vinul alb si 300 ml apa.

Se pune tava la frigider si se mai intoarce rata de pe o parte pe alta din cand in cand.

A doua zi, se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se spala varza acra, se toaca si se aseaza sub rata. Peste varza se presara piper proaspat macinat, se adauga sucul de rosii, frunzele de dafin si o cana cu apa. Se acopera tava cu folie de aluminiu si se introduce la cuptor. Se mai adauga apa daca este necesar  pe parcursul gatirii. Dupa ce carnea este bine patrunsa, se indeparteaza folia de aluminiu si se lasa rata sa se rumeneasca pe ambele parti.

Rata pe varza acra se serveste cu mamaliguta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rata pe varza acra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de rata la cuptor - Fragede si aromate