Piept de curcan umplut

de Retete cu Margareta Cismasiu in Curcan, 4 Noi 2014 | 11572 vizualizari

 

Friptura de azi este una de sarbatoare.Si cum sarbatorile de iarna se apropie vertiginos,cine nu are pe masa curcanul umplut,se poate rezuma la acest piept de curcan umplut.Este delicios,foarte versatil si gustos.Se poate servi rece,ca aperitiv sau cald,ca fel principal alaturi de o garnitura pe masura.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de curcan (sau jumatate daca e prea mare),
  • maruntaiele de la curcan(ficat,pipota,splina,inima)
  • 4-5 felii de paine,
  • cateva ciuperci,
  • 1 ceapa,
  • sare,
  • piper,
  • cimbru,
  • coriandru,
  • marar verde,
  • patrunjel verde,
  • 4 oua.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de curcan umplut:

Ficatul,inima,pipota se fierb in apa cu sare.Dupa ce sunt fierte bine,se toaca marunt cu masina de tocat sau cu cutitul.Ciupercile se curata,se toaca marunt si se calesc cu ceapa tocata marunt.

Painea se pune la inmuiat in apa,apoi se scurge bine si se amesteca cu ciupercile si maruntaiele.Trei oua se fierb tare,apoi se toaca marunt si se adauga in compozitie.Un ou se pune crud pentru a lega compozitia.Se codimenteaza si se potriveste de sare si piper.Se adauga verdeturile tocate marunt apoi se amesteca bine totul pana se omogenizeaza. Pieptul de curcan se cresteaza pe lung,facand un buzunar pe toata lungimea lui.

Se umple cu umplutura de mai sus,se codimenteaza cu sare si piper si se da la cuptor cu un pic de ulei si apa.Se unge din cand in cand cu sosul din tava.Cand e frumos rumenit si furculita intra usor in piept,se scoate din cuptor. Daca se serveste ca aperitiv se lasa sa se raceasca apoi se feliaza.Daca se serveste ca fel principal,se feliaza cald.Se serveste cu garnitura de legume,orez sau sos de vin alb.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de curcan umplut" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pungute de piept de curcan cu mozzarella si ardei