Este o mancare usor de realizat si foarte gustoasa, adesea gatesc la cuptor cand sunt in lipsa de timp pentru ca ne permite sa facem si altceva intre timp.
Asezam bucatile de carne intercalate cu legumele intr-un vas termorezistent cu capac, eu am folosit vasul roman si de data asta. Punem peste ele ceapa verde maruntita si ardeiul si telina date pe razatoare. Facem intr-un bol separat un sos din 100 ml ulei, sare, piper, boia, amestecul de legume, verdeturile tocate si 50 ml de apa. Turnam compozitia peste legume si sunt gata pentru pus la cuptor.
Se pun la cuptorul preincazit la 230 de grade si le lasam cu capac pentru 45 de minute si apoi scoatem capacul si mai lasam 15-20 minute sa se rumeneasca putin si sa scada apa. Daca faceti in vas de yena puteti sa lasati putin mai mult, vasul roman are si calitatea de a prepara mai repede mancarea din cauza aburilor . Se serveste fierbinte cu paine de casa si muraturi, eu pus langa ea de aceasta data picarella ( salata aceea picanta cu adrei rosu, ceapa si ardei iute).