Piept de curcan marinat in crusta de mustar si ierburi aromatice la cuptor

de Tabita _ in Curcan, 3 Mai 2020 | 8668 vizualizari

 

Inspiratie: https://www.youtube.com/watch?v=COMd2hHAHwE
Un preparat foarte gustos si special.

 

INGREDIENTE

  • 400 g piept de curcan
  • 2 linguri mustar
  • 2 linguri ulei de masline
  • 10 frunze de salvie
  • 4 crengute cimbru
  • 1 lingurita rozmarin uscat
  • 3 catei mari de usturoi
  • 1 lingurita boia
  • amestec de condimente picante
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de curcan marinat in crusta de mustar si ierburi aromatice la cuptor:

 

Am tocat marunt frunzele de salvie si crengutele de cimbru.

 Am tocat marunt usturoiul.

  Intr-un castron am pus mustarul, uleiul de masline, salvia, cimbrul, rozmarinul, boia, sarea si piperul. Am adaugat si usturoiul.  Am amestecat bine totul pana s-a format o pasta. 

 Am sters bine carnea de curcan.  Am uns pe toate partile cu marinada pregatita ca sa fie acoperit complet de crusta de mustar si ierburi aromatice. Vor fragezi pieptul de curcan si va fi moale si suculent.  L-am pus intr-o punga alimentare si l-am lasat la frigider pentru 5 ore.

 Dupa acest timp, l-am scos din punga si l-am pus intr-un vas termorezistent. L-am lasat 30 de minute sa stea pana a ajuns la temperatura camerei. 

Intre timp am incalzit cuptorul la 180° C.

 Am mai presarat pe deasupra putin rozmarin uscat, amestec de condimente picante si cimbru.

 Am acoperit cu capac.  Am introdus vasul in cuptor pentru aproximativ 1 ora.

 Cu 10 minute inainte, am scos capacul ca sa se rumeneasca frumos pe deasupra.

 Dupa expirarea timpului, l-am lasat acoperit inca cateva minute.

 Am scos pe un platou pieptul de curcan, apoi l-am feliat.

 Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate adauga si zeama de lamaie.

2

Se poate servi impreuna cu o garnitura sau cu salate.

3

Sau se poate servi sub forma de sandwich.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de curcan marinat in crusta de mustar si ierburi aromatice la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

mihaelar63 1

06.05.2020, 23:16

Imi place si am sa pun reteta la favorite

mihaelar63 1

06.05.2020, 23:17

In prima faza mi-am zis ca poate sunt prea multe 10 frunze de salvie . Uscate au aroma mai puternica . Apoi am vazut in imagini ca este vorba de salvie proaspata

Tabita _ 1

07.05.2020, 01:00

Mihaela, esti minunata, ai un ochi vigilent
Multumesc din suflet! Ma simt onorata!
De curand mi-am achizitionat salvia. De mult mi-o doream.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Piept de curcan cu vin alb, mirodenii si portocala