Piece Montee (Croquembouche)

de Brindusa in Torturi, 27 Mai 2010 | 6866 vizualizari

 

Acest desert se face in Franta pentru masa tinerilor casatoriti. Am vazut poze cu adevarate opere de arta realizate de cofetarii francezi.

 

INGREDIENTE

  • 20 gogosele de ecler
  • 225 + 50 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 1 ou + 2 galbenusuri
  • 30 g unt
  • 1 lingura esenta de vanilie  
  • 100 g ciocolata amaruie, taiata marunt

Pentru caramel

  • 225 g zahar
  • 1/2 lingurita zeama de lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piece Montee (Croquembouche):

Eclerurile se fac ca aici

Crema

Incalzeste bine cele 50 ml de lapte si pune-le peste ciocolata. Amesteca sa se topeasca ciocolata.

Dizolva amidonul in 50 ml lapte.

Amesteca oul intreg si apoi galbenusurile in amestecul cu amidon. Amesteca restul de lapte cu zaharul si pune pe foc sa dea un clocot. Toarna 1/2 din laptele fierbinte, in fir subtire, amestecand continuu cu telul, ca sa nu se taie oul.

Pune restul de lapte din nou sa dea un clocot. Toarnadin nou in fir subtire peste crema, batand continuu cu telul. Pune crema pe foc mic, amestecand, pana ce crema se ingroasa. Ia de pe foc si adauga untul, ciocolata si vanilia. 

Dai la rece acoperita bine la suprafata cu folie de plastic, ca sa nu faca pojghita. Poti pastra crema la frigider pana e gata sa fie folosita.

Caramelul

Ingredientele se amesteca intr-o craticioara, pana cand are aspectul de nisip umed. Se pune zaharul pe foc mediu si se lasa, fara sa se amestece pana ce incepe sa se topeasca pe la margini si fumega in mijloc. Incepe sa amesteci din cand in cand, aducand zaharul netopit pe margini ca sa se topeasca. Ai grija sa nu se arda zaharul.

Montarea

Cu varful de la posh fa o gaura in fiecare choux si umple-le cat de multa crema  poti.

Inmoaie fundul a cate un choux in caramel si fa din ele un cerc pe o farfurie. Continua cu un nou strat deasupra, si asa mai departe pana ce termini toate gogoselele. Orneaza cu caramelul ramas.

 

SURSA

 

TIPS-URI

1

desertul se consuma in aceesi zi in care este facut, pentru ca zaharul caramel este foarte instabil. Pana adoua zi, chiar tinut in frigider, se topeste si se zahariseste si toate ornamentele dispar

Daca ti-a placut reteta noastra "Piece Montee (Croquembouche)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (41)

Sidy 1

28.05.2010, 09:14

Ce mi-as dori sa fac parte din categoria..."miri" Macar pentru 5 minute sa pot gusta din bunatatea asta
Felicitari ai de la mine *****

Oana 1

07.06.2010, 22:42

Brindusa 1

07.06.2010, 23:15

Mersic, Oana. Unde ai fos plecata de nu te-am mai vazut in ultima vreme?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de castraveți - Explozie de arome și vitamine într-o rețetă simplă

ieri la 10:37

Paste delicioase - Rețeta simplă cu doar 6 ingrediente

pe 25.02 la 08:56

Negresa cu oreo - Reteta simpla si delicioasa

de Rocsi 9

pe 24.02 la 20:26

Reteta de mucenici moldovenesti - Pufosi si buni

de laura_n 7

pe 24.02 la 11:51

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort in 2 culori