O reteta gustoasa si sanatoasa..
Incepem cu pestele:eu am avut merlut,deci curatam pestele,il spala si il taie bucati.Il dam cu sare.
Intr-o tigaie punem ulei la incins,cand e cald punem pestele si-l prajim un pic pe toate partile.
Ceapa,usturoiul si ardeiul, spalam si ii taiem marunt.Punem pe foc o tigaie cu ulei si -i prajim.Adaugam sucul de rosii,sare dupa gust,piper.Mai lasam pe foc cateva minute.
Luam o tava ,punem pestele peste care varsam sucul de rosii.Bagam la cuptor cam 30 de minute.
Intre timp pragatim mamaliguta:Intr-o cratita punem 1 litru de apa si punem pe foc.Cand da in clocot adaugam sare si malaiul avand grija sa nu faca cocoloase.Amestecam cu o lingura de lemn,rapid si lasam pe foc pana se ingroasa.Eu am folosit malai petru mamaliga-rapid :).Cand e gata se rastoarna pe un platou.
Cand pestele e gata se scoate ,se adauga patrunjel si se serveste cu mamaliga.
1
puteti folosi orice fel de peste,eu am folosit merlut
2
in loc de patrunjel folositi orice verdeturi va plac
3
eu am folosit malai pentru o mamaliga gata in 5 minute,se poate folosi malai normal,timpul de coacere e mai lung