Somn en-papillote

de mihaelar63 in Peste, 9 Oct 2014 | 3731 vizualizari

 

Am avut de pregatit peste la gradina . La gratar poti risca sa te alegi cu o arsura . Saramura ia timp. Am ales sa-l pregatesc ,, en papillote ''- impachetat in folie de aluminiu , comod si rapid . Tehnica provine din bucataria franceza , se pregatesc felii subtiri de peste cu condimentate ,cu ierburi si legume . Se pastreaza prin acumularea de aer cald proprietatile nutritive ale ingredintelor folosite .Eu am avut somn delicios de apa curgatoare .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg somn
  • 100 gr slanina afumata
  • ulei masline
  • ceapa rosie
  • lamaie
  • fulgi chili
  • codite usturoi verde
  • patrunjel verde
  • sare

decor :masline , rosii condimentate deshidratate in ulei de masline, codite de praz, rosii cherry . -mai aveti nevoie de folie de aluminiu.

Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somn en-papillote:

  1. Somnul se curata si se feliaza .
  2. Bucatile de peste se sareaza , se ung cu ulei , se stropesc cu zeama de lamaie si se presara cu fulgi de chili.
  3. Se pot pregati daca aveti timp cu cateva ore inainte si se dau la rece .
  4. Asezati pe folie de aluminiu  o felie de ceapa , o bucata de peste ,  o felie lamaie ,1-2 bucatele slaninuta ,codite de usturoi, patrunjel verde . Se infasoara folia de mai multe ori si se rasuceste bine la capete .
  5. Am pus pestele astfel impachetat la gratar . Se la sa 15 minute , intorcandu-se pachetelul .
  6. Se serveste cald . Eu am decorat cu lamaie , masline , rosii si codite de praz.

TIPS-URI

1

Eu am folosit folie de aluminiu , fiind mai comoda pentru prepararea la gratar .

2

Daca preparati acasa , la cuptor ,este indicata folosirea foliei pentru copt sau a hartiei pergament .

3

Alegeti pestele proaspat care va avea un gust dulceag . Al meu inca misca cand a ajuns la mine :d .

Daca ti-a placut reteta noastra "Somn en-papillote" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

mihaelar63 1

10.10.2014, 14:24

Liliana , mereu am peste la rezerva , daca-mi calca cineva inopinant pragul imi este cel mai usor sa-l prepar

mihaelar63 1

10.10.2014, 14:24

Dantes sunt sigura si tie-ti place pestele

mihaelar63 1

10.10.2014, 14:42

Sarmana Larisa catelusa vecinilor , o jucausa si jumatate ne asista pofticioasa . I-am dat doar paine cu grasimme de slaninuta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Terina de branza cu somon