Este un desert delicios, foarte rafinat, de impresionat musafirii sau de ce nu, un desert romantic, pentru o seara in doi :)
Perele se spala si se curata cu grija, lasand codita. Se taie para putin la baza, ca sa poata sta dreapta pe farfurie.
Intr-un ibric inalt se pune apa, vinul, zaharul tos si cel vanilat si lasa pe foc pana incepe sa se topeasca zaharul. Apoi se introduc perele cu grija si se lasa sa fiarba la foc mic 30 de minute.
Intre timp vom face crema de vanilie. Laptele si galbenusul de ou se amesteca bine cu telul, apoi se pun pe foc. Atentie sa nu se lipeasca! Fierbeti la bain-marie sau intr-o craticioara cu fund dublu! Cand laptele incepe sa fiarba adaugati faina si zaharul amestecate, putin cate putin si amestecand in continuu cu telul. Se va ingrosa repede, opriti focul si lasati putin la racit. Apoi puneti vanilia si lasati sa se racoreasca.
Dupa ce perele au fiert le scoateti cu grija pe o farfurie si le lasati si pe ele la racit.
Pe doua farfurii impartim in mod egal crema de vanilie si langa ea asezam cate o para.
Sa pregatim acum si glazura: topim o ciocolata cu lapte, eu am pus Primola, cu 3 linguri de apa, pana devine lichida si omogena. Glazuram perele cu ciocolata calda. Atentie! ciocolata tot la bain-marie se topeste, sau in vas cu fund dublu, deasupra flacarii de la aragaz.
Succes garantat!